V uplynulom týždni sa uskutočnil 48. ročník prehliadky detskej dramatickej tvorivosti Senické zrkadielko Anky Gamanovej. Regionálna súťaž privítala mladých divadelníkov z okresov Senica a Skalica. TASR o podujatí informovala Jaroslava Slezáková zo Záhorského osvetového strediska v Senici.

Počas súťaže sa uskutočnili hodnotiace a rozborové semináre a stretnutia vedúcich súborov s členmi odbornej poroty. “Najvydarenejším predstavením Senického zrkadielka Anky Gamanovej sa stala rozprávka o malej veľrybe s názvom Gerda v podaní detského divadelného súboru Studnička zo Základnej umeleckej školy Dr. Janka Blaha v Skalici,” uviedla Slezáková.
 

Staršie deti sa dotýkali tém, ktoré sú im blízke, ako láska. Ale cítiť aj vplyv televízie a zvlášť seriálov už aj v mládežníckom divadle. Menšie deti sa učia stáť na javisku, ako na ňom rozprávať a pracovať s textom,” doplnila porotkyňa Alexandra Štefková.
 

      Najúspešnejší postúpili na krajskú súťažnú prehliadku Senická divadelná jar. Organizátormi prehliadky sú Záhorské osvetové stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja, Mestské kultúrne stredisko v Senici a mesto Senica.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota