Medzi viac ako dvadsať športových organizácií v Malackách patrí aj Benzinol Team Oddiel vodného motorizmu Malacky. Z organizácií venujúcich sa tomuto športu v meste je najstarší.

 

 

V roku 2018 sa mladší žiaci, súrodenci Adrián, Kristián a Vivien Maďaričovci, umiestnili v prvej desiatke v rámci majstrovstiev Slovenska v kategórii Formula Future. V tej istej kategórii medzi staršími žiakmi obsadili na majstrovstvách Slovenska Oliver Šíra 2. miesto a Katarína Trojáková, ktorá je žiačkou ZŠ Záhorácka, 3. miesto. Oliverovi sa darilo i v triede GT 15 – Junior, kde v rámci Slovenska skončil na 3. mieste. Oliver štartoval i na majstrovstvách sveta v Spojených arabských emirátoch, kde obsadil 13. miesto.
 

Oddiel sa venuje najmä mládeži, a tak dospelých zastupuje tradične iba predseda oddielu Emil Jung. Na majstrovstvách Slovenska v kategórii Formula 500-veterán obsadil bronzovú priečku. Len na vysvetlenie: nejde o veteránov z hľadiska veku pretekárov, ale o vek motorov a lodí.
 

Vodní motoristi majú svoju „domácu“ vodu v Adamove, kde zorganizovali podujatia v seriáli majstrovstiev Slovenska. Okrem toho pretekári oddielu štartovali aj na podujatiach v Piešťanoch, Komárne, Čunove a Radvani. V tomto roku sa opäť zúčastnia na seriáli majstrovstiev Slovenska a budú sa usilovať aj o účasť na majstrovstvách sveta v ruskom Sankt Peterburgu. V júli bude oddiel organizovať preteky v Adamove, ktorých súčasťou bude i súťaž o Pohár primátora mesta Malacky.
 

Plány sú bohaté, a práve preto by vodní motoristi privítali nových pretekárov vo veku 12 až 16 rokov. Záujemcovia sa môžu prihlásiť u predsedu oddielu Emila Junga na telefónnom čísle 0907 216 847.

A. Pašteka, foto: M. Jung


.

BM: Festival Záhrad