Foto: Peter Hudák

Projekt vznikol ako súčasť širšieho riešenia informačného systému cintorínov na potreby mesta. “Na portáli môžu záujemcovia nájsť zomrelých na oboch cintorínoch v Šaštíne i Strážach podľa mena a priezviska, prípadne čísla hrobu, pozrieť si polohu hrobov na digitálnej mape cintorína či prezrieť si fotografie náhrobkov. K dispozícii sú údaje o dátumoch narodení, úmrtí a pochovaní zomrelých, údaje o ich menách a priezviskách, prípadne o platbách a uzavretých zmluvách,” vysvetľuje samospráva na svojej webovej stránke.

 

Portál je okrem slovenčiny plnohodnotne preložený aj do češtiny, angličtiny, nemčiny a maďarčiny. Slúži nielen občanom mesta, ale aj širšej verejnosti ako komunikačné rozhranie pre používateľov internetu z celého sveta.

Návštevníci portálu majú podľa mesta možnosť využiť aj ďalšiu originálnu službu. “Na virtuálnom cintoríne môžu položiť na 24 hodín veniec, kyticu a zapáliť sviečku alebo kahan s možnosťou zanechať pri každom hrobe krátky odkaz s menom, textom a dátumom návštevy,” informuje o tom samospráva.

Virtuálny cintorín môžu záujemcovia nájsť na adrese www.sastinstraze.cintoriny.sk.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo sa bude venovať úveru na modernizáciu mestskej bytovky

Zastupiteľstvo mesta Senica zaradilo do programu svojho štvrtkového (18.4.) rokovania rozhodnutie o…

BM: Ustekana sobota