Trnavskí colníci na hraničnom priechode v Brodskom odhalili v úkrytoch dodávky, ktorú viedol vodič z Bulharska, pašované cigarety. Dodávkové vozidlo podrobili kontrole mobilným skenovacím zariadením finančnej správy.

 

 

 

Na diaľnici D2 v Brodskom v smere do  Českej republiky vykonávali colníci Oddelenia špeciálnych technológií trnavského colného úradu bežnú kontrolu zameranú na dodržiavanie colných a daňových predpisov. Počas nej kontrolovali dopravné prostriedky mobilným skenovacím zariadením finančnej správy. 

 

Ako informovala Iveta Zlochová, hovorkyňa Colného úradu Trnava, počas nej zastavili aj dodávkové vozidlo Mercedes BENZ, ktoré viedol 45-ročný vodič z Bulharska. Na výzvu colníkov, či neprepravuje tovar podliehajúci daňovému dozoru, alebo colnému dohľadu vyhlásil, že takýto tovar nepreváža. Následne mu hliadka oznámila, že vozidlo bude podrobené kontrole mobilným RTG kontrolným zariadením finančnej správy.

 

 

Po preskenovaní vozidla colníci zistili, že pod sedadlom vodiča sa nachádza podozrivé miesto. Následne hliadka vykonala fyzickú kontrolu podozrivého priestoru a zistila, že sú v ňom ukryté cigarety. Išlo o 300 kusov spotrebiteľských balení cigariet, ktoré boli označené bulharskou kontrolnou známkou. Vodič nevedel preukázať pôvod a spôsob ich nadobudnutia.

 

rrem

 

Vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a zo spáchania prečinu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru prípad prevzal vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi za takýto prečin podľa trestného zákona trest odňatia slobody na dobu šesť mesiacov až tri roky, dodala Zlochová.


.

BM: Festival Záhrad