Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici schválili na štvrtkovom (21. 3.) zastupiteľstve rozpočet mesta na rok 2019 a takisto aj akčný plán mesta do roku 2021.

 

Po troch mesiacoch v rozpočtovom provizóriu má mesto riadny rozpočet, ktorý bude hospodáriť s finančnými prostriedkami 22,1 milióna eur. Rozpočet podporilo všetkých 25 poslancov MsZ. “Mesto má prebytkový rozpočet vo výške 52.376 eur. Prebytok takmer 1,5 milióna je v bežnom rozpočte, čo je historicky najvyšší prebytok tohto rozpočtu,” uviedol pre TASR vedúci finančného oddelenia Róbert Mozolič.
 

Mestu sa darí dlhodobo zlepšovať najdôležitejšie finančné ukazovatele. “Z hľadiska úverovej zadlženosti sa mesto pohybuje na úrovni 20 %, záväzky po lehote splatnosti sme za štyri roky znížili z jedného milióna eur na približne 250.000 eur v súčasnosti,” doplnil vedúci finančného oddelenia.
 

Rozpočet bol v Senici schválený až koncom marca, ale pre mesto to nebol výrazný problém. “Tvorili sme ho dlhodobo. Čakali sme na komisie, ktoré sa vyjadrovali. Už predtým sme komunikovali s poslancami o víziách, ktoré sú pre obyvateľov dôležité. Máme napríklad záujem revitalizovať park. Po dlhých rokoch plánujeme viac investovať do údržby a dokázať zabezpečiť jeho fungovanie na ďalšie roky,” doplnil primátor mesta Senica Martin Džačovský.
 

Poslanec mestského zastupiteľstva Pavol Kalman rozpočet podporil, ale vidí v ňom niekoľko rizík. “V rozpočte mi chýbajú niektoré položky, ktoré by v ňom mali byť. Prebytok je plánovaný iba vo výške štvrť percenta predpokladaných príjmov. Počas roka sa môže čokoľvek stať, V prípade akýchkoľvek neočakávaných výdavkov budeme musieť škrtať vo výdavkovej časti. Vtedy príde k problémom, v ktorej kapitole sa bude škrtať,” doplnil pre TASR poslanec MsZ.


.
Toto je čítané

Trnavská župa stavia v Senici novú telocvičňu

Stavba novej športovej haly pri župnej Strednej odbornej škole podnikania v remeslách…

BM: Ustekana sobota