Foto: Facebook TIME Sport

V Gajaroch výrabá spoločnosť Carboprax, zo skupiny Rossignol Group, rámy z uhlíka na bicykle značky Time Sport. V minulom roku v závode pracovalo 51 ľudí.

Rossignol sa rozhodol sústrediť do Gajár aj časť produkcie z francúzskeho závodu z mesta Voreppe, kde by malo o prácu prísť 29 z celkovo 43 pracovníkov. Dôvodom je stratová výroba bicyklovej divízie, ktorá sa zameriava na výrobu prémiových cestných bicyklov. Ako najväčší problém v hospodárení Time Sport pritom Rossignol označil veľký počet výrobných závodov, ktorý tlačí na zvyšovanie nákladov a znižuje konkurencieschopnosť značky na trhu s bicyklami.

Plány naznačujú, že výroba na Záhorí by sa mohla rozšíriť už toto leto. Firma podľa bike-eu.com vo svojom vyhlásení prízvukuje, že vývoj a finálna montáž bicyklov Time Sport zostane vo Francúzsku.

Foto: Facebook TIME Sport

Francúzska skupina Rossignol je celosvetovo známa predovšetkým výrobou lyží a ďalších produktov pre zimné športy. V poslednom období sa však snaží diverzifikovať svoje portfólio práve aj cez cyklistiku. Skupina Rossignol v minulom finančnom roku dosiahla celkové tržby 345 miliónov eur, z čoho 70 percent generovalo vybavenie pre zimné športy a 15 percent produkcia bicyklov. Zvyšok tvoril predaj odevov a obuvi.

bike-eu.com, sita


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

3D filamenty 2023