Napísať knižku je ako priviesť na svet dieťa. A tak, ako v skutočnom živote, aj v tom spisovateľskom existujú rozličné druhy rodičov. Zatiaľ čo pre jedných sa ich úloha skončí odovzdaním rukopisu, druhí svoje knižné “dieťa” sprevádzajú životom ešte dlho po jeho uvedení do života. Rovnako starostlivou “maminou” je aj autorka knižky Decká z mesta sa (ne)vedia biť – Kristína Mišovičová.

 

 

Okrem toho, že sa spolupodieľala na celom procese prípravy knižky a jej vydaní, knižke sa intenzívne venuje aj po tom, čo uzrela svetlo sveta – komunikuje s knižnicami, školami, učiteľmi, knihovníčkami, čitateľmi či rodičmi, pripravuje podujatia a stretáva sa s malými čitateľmi.

Jej “turné” pri príležitosti marca – mesiaca knihy sa začalo už vo februári, aby postíhala navštíviť čo najviac škôl a knižníc (napriek tomu však nestihla ani zlomok z toho, čo by chcela a aký bol o jej návštevu záujem 🙂 ).

 


Vo februári ju čakalo spolu 10 besied spojených so zážitkovým čítaním v jej domovskej knižnici v Moravskom Svätom Jáne, v marci začala besedami vo Vinohradoch nad Váhom a v Seredi a v rámci najdlhšej šnúry navštívila Zvolen (4 besedy), Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Žabokreky, Veľké Rovné, Makov a Čadcu, kde sa zúčastnila Noci s Andersenom venovanej knižke Decká z mesta sa (ne)vedia biť.

 

 

Noc s Andersenom sa bude tento rok niesť v duchu našich “Deciek” aj v Zohore a Závode, kam tiež osobne zavíta.
 

Ďalej: Sem klikni, stiahni a prečítaj si prvú kapitolu o Petríkových príbehoch!

 

Tým sa však jej stretávanie s deťmi rozhodne nekončí, naplánované sú ešte ďalšie besedy v Gbeloch, v Kútoch, v Malackách, ale i v Hurbanove, Šahách či Senici.

 

Nadšené detské tváre, nekonečné otázky, autogramiády, ktoré trvajú takmer dlhšie ako samotná beseda, spoločné fotografie a nefalšovaná radosť zo stretnutia s ich obľúbenou autorkou sú tým najkrajším dôkazom toho, že knižka Decká z mesta sa (ne)vedia biť sa “deckám” naozaj páči a že si už stihla získať svoje miesto nielen na poličkách knižníc, ale i v malých detských srdiečkach.
 


.

BM: Ustekana sobota