Kúpele Smrdáky sú ako stvorené nielen pre dospelých, ale hlavne pre detičky staršie než tri roky. Liečebné procedúry pomáhajú na ich kožné problémy, akými sú napríklad ekzém, či akné. Aktivity, ktoré sú určené najmä deťom sú plné kreativity a zábavy, v priestoroch herne,  kde si môžu kresliť, športovať a robiť domáce úlohy.

 

 

Starajú sa o nich skúsení lekári a zdravotné sestričky, ktorí sledujú pozorne ich zdravotný stav a podľa toho nastavujú liečbu. Ubytovaní sú v Detskej liečebni EVA, kde môžu získať i nových kamarátov, ktorí zdieľajú podobné problémy. Možnosťou je i ubytovanie s rodičmi v inom kúpeľnom hoteli.

 

     Do kúpeľov prichádzajú detskí pacienti s viditeľnými kožnými ochoreniami. Po liečebných procedúrach však odchádzajú s krásnou hladkou pokožkou. Rovnakým dielom však prispieva i miestny maskot – Lienka Evka. Vidieť ju možno i na obrázkoch alebo na Dni otvorených dverí pre deti.

 

 

     Príbeh Lienky Evky:
Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna dedinka, kde vyvierala liečivá vodička. Jej pach sa niesol široko-ďaleko. Zvieratká od smradľavej vodičky utekali preč, iba malá lienka- Evka nevládala. Nôžky mala boľavé a krídelka posiate čiernymi, žltými a zelenými bodkami. Evka si sadla na kameň a veľmi plakala. Unavené nôžky si pri tom máčala v prameni a krídelka jej hladkali jeho kvapky. Pramienok sa veľmi zaradoval, že Evke neprekážal jeho prenikavý zápach a mohol obmývať jej krídelka i boľavé nôžky. Prihovoril sa smelej lienke a za dôveru k nemu na jej premočených červených krídlach zostali len tie najkrajšie čierne bodky. Liečivý pramienok uzdravil aj jej boľavé nôžky. Všetky zvieratká obdivovali jej krásu a bystrosť.

 

I vďaka tomu sa naša liečebňa volá Eva, lebo máme smelé deti, ktorým neprekáža prenikavá vôňa nášho prameňa a dôverujú jeho sile.

 

    Deti hľadajú silu a energiu v rôznych veciach. Veľa z toho sa dá čerpať i prostredníctvom rôznych príbehov. Takéto príbehy prinášajú i rozprávkové postavičky FIFO a Vierka skoro každý deň počas ich predstavení. Svojim Interaktívnym divadielkom bavia deti po celom Slovensku i Čechách. A tak jedného krásneho dňa si FIFO, VIERKA a KÚPELE SMRDÁKY podali ruky. Spoluprácou budú šíriť medzi deťmi a ich rodičov osvetu o možnostiach liečenia kožných chorôb v krásnych kúpeľoch SMRDÁKY na západnom Slovensku. Samozrejme informácie o liečení sú určené hlavné rodičom, no deti neprídu skrátka a dostanú na každom predstavení darček od kúpeľov SMRDÁKY. 

 


.

BM: Festival Záhrad