Župní poslanci dnes na rokovaní Zastupiteľstva schválili pridelenie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy vo výške 1 507 940 eur pre viac ako 400 odporúčaných žiadostí. Tie po formálnej kontrole posudzovala odborná hodnotiaca komisia.

 

 

„Ja osobne som na túto regionálnu dotačnú schému veľmi hrdý. Bratislavský samosprávny kraj je lídrom v tejto oblasti. Je to niečo čo nám závidia aj ostatné kraje, ostatné samosprávy a ja budem vždy zástancom toho, aby sme ju rozvíjali ďalej, a aby zostala nezávislosť hodnotenia v rukách nezávislých hodnotiteľov a poslanci potom budú mať finálnu moc v rukách na jej schválenie alebo drobné úpravy,“ vyjadril sa Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

 

 

V rámci šiestich výziev Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy bolo celkovo doručených 800 žiadostí. Odborná hodnotiaca komisia následne posudzovala 712 žiadostí, ktoré splnili všetky formálne podmienky. Pre rok 2019 nakoniec odporučila župným poslancom celkovo podporiť 420 žiadostí.

 

O dotáciu v celkovej výške 332 644 eur z výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu životného prostredia a rozvoja vidieka prejavilo záujem 66 žiadateľov. Po formálnej kontrole odporučila hodnotiaca komisia 49 žiadostí.

 

 

V rámci výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu bolo podaných 54 žiadostí. Celkovú sumu 177 866 eur si nakoniec rozdelí 35 žiadateľov.

 

30 žiadostí bolo doručených v rámci výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií na podporu systematického rozvoja športových aktivít na území BSK zabezpečovaných športovými zväzmi v roku 2019 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu športu a mládeže. Suma 130 498 eur sa bude rozdeľovať medzi 23 žiadateľov.

 

 

O dotácie v celkovej výške 65 250 eur v rámci výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií na podporu práce s mládežou na území BSK v roku 2019 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu športu a mládeže prejavilo záujem 51 žiadateľov. Hodnotiaca komisia odporučila schváliť 18.

 

Do výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií na podporu športových podujatí a pravidelných pohybových aktivít na území BSK v roku 2019 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu športu a mládeže bolo zaregistrovaných 235 doručených žiadostí, z ktorých 104 si rozdelí sumu 239 248 eur.

 

 

Presne 364 žiadateľov prejavilo záujem o získanie dotácií v celkovej výške 562 434 eur z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu kultúry. Po formálnej kontrole a po odporúčaní hodnotiacej komisie bolo schválených 191 žiadostí.

 

Poslanci takisto schválili výzvu pre tohtoročný projekt Participatívneho rozpočtu. V ňom o vyše štvrť milióna eur rozhodnú samotní obyvatelia kraja. Maximálna dotácia je vo výške 3 500 eur pre projekt. Prihlasovanie sa do Participatívneho rozpočtu bude možné na webstránke www.rozhodni-bsk.sk najneskôr 8. apríla 2019.


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota