Bratislavský samosprávny kraj aj v tomto roku vyhlasuje Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z participatívneho rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja na rok 2019. O rozdelení 28 tisíc eur pre projekty z okresu Malacky budú opäť formou hlasovania rozhodovať obyvatelia kraja, ktorí tak podporia malé komunitné projekty. Záujemcovia môžu svoje projekty prihlasovať až do 20. mája.

 

 

„Participatívny rozpočet umožňuje obyvateľom kraja rozhodnúť o pridelení vyše štvrťmilióna na všeobecne prospešné a verejnoprospešné projekty ako voľnočasové aktivity, šport, životné prostredie, zdravotníctvo a sociálna pomoc či komunitná infraštruktúra. Zapojenie verejnosti do rozhodovania o použití verejných zdrojov prispieva k zvýšeniu transparentnosti a prehľadnosti verejného rozhodovania. Verím, že aj táto druhá výzva bude úspešná a prekoná minuloročný počet projektov, kedy ich bolo zaregistrovaných 150,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

 

Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z participatívneho rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja na rok 2019 je otvorená do 20. mája. Druhý ročník výzvy však prináša aj niekoľko zmien. Výška poskytnutej dotácie je maximálne 3 500 eur pre projekt a nie 5000 eur, ako v roku 2018. Cieľom zníženia maximálnej dotácie je podpora väčšieho počtu malých komunitných projektov. Podpora je určená len pre obce, mestá, ale aj právnické osoby z územia Bratislavského samosprávneho kraja. Z okruhu žiadateľov vypadli obchodné spoločnosti a fyzické osoby-podnikatelia, nakoľko zámerom je podporiť všeobecne prospešné a verejnoprospešné služby.

 

Každý žiadateľ môže podať iba jednu žiadosť v rámci tejto výzvy. Spolufinancovanie zo strany žiadateľa nie je povinné. Pre okres Malacky je vyčlenená suma 28 700 €.

 

 

Žiadateľ o dotáciu z participatívneho rozpočtu vyplní žiadosť elektronicky cez dotačný portál BSK www.rozhodni-bsk.sk, kde sa zaregistruje a vyplní formulár.


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota