Po nezhodách a odvolaní zástupcu primátorky má Skalica novú zástupkyňu. Stala sa ňou nezávislá poslankyňa Veronika Hanzalíková.

Primátorka Skalice Anna Mierna poverila s účinnosťou od 15. apríla 2019 výkonom funkcie zástupkyne primátorky mesta Skalica Veroniku Hanzalíkovú.

Ako uvádza oficiálny webový portál mesta, novovymenovaná zástupkyňa desať rokov pracovala v sociálnej oblasti. Odbornú prax získala ako case manažér v USA, na akademickej pôde ako odborná asistentka na fakulte zdravotníctva a sociálnej práce v Trnave, a štyri roky vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Skalica ako sociálna pracovníčka. Pôsobila ako dobrovoľníčka v detskom hospici Plamienok. Od roku 2014 pracovala ako lean odborník. Informuje TASR.

Z postu zástupcu primátorky bol 11. apríla odvolaný Vladislav Horňák. Spor na skalickej radnici sa rozhorel po tom ako zástupca primátorky Vladislav Horňák na zastupiteľstve (13.2.) obvinil prednostku mesta Skalica Evu Lukianovú z podozrenia z nezákonného nakladania s verejnými financiami a vyzval ju na ukončenie pracovného pomeru.
Na poslednom Mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Skalici, ktoré sa konalo v stredu (10. 4.), poslanci neschválili druhú tohtoročnú zmenu rozpočtu. Napriek tomu, že poslanci ešte pred zastupiteľstvom niekoľkokrát rokovali, zhodu s mestom a primátorkou nenašli a neschválili ani jeden návrh zmeny, o ktorom rokovali. Výhradu mali prenavýšenie  reprezentačných výdajov približne o 45 000 eur, kým napríklad športovým klubom sa neušlo nič.

.
Toto je čítané

Na Záhorí sú premnožené hlodavce, obce a mestá musia deratizovať

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Senici vyzval obce a…

BM: Ustekana sobota