Predsviatočné obdobie je často krát sprevádzané stresom, pri ktorom sú vodiči za volantom nesústredení a rozptyľovaní. Vysoké pracovné nasadenie, stres a snaha stihnúť pred sviatkami čo najviac vyvoláva psychickú a fyzickú únavu, ktorá sa odráža aj u vodiča za volantom.

 

Foto: Nicolas Kutlak

 

Ovplyvňuje koncentráciu a spomaľuje schopnosť správne reagovať na situáciu v cestnej premávke. Aj v priebehu včerajšieho a dnešného dňa zaznamenali dopravní policajti nehody, pri ktorých zohrala hlavnú úlohu nepozornosť a precenenie síl vodičov.

V utorok (16.4.) krátko pred 13:45 hod došlo na diaľnici D2 v smere do Českej republiky k dopravnej nehode, pri ktorej dostal vodič dodávky zn. Citroën Jumper dostal pravdepodobne miktrospánok, následkom čoho narazil do pred ním idúceho nákladného motorového vozidla Man s návesom. Vodič dodávky bol so zraneniami prevezený na ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc.

 

Vodičom opäť pripomíname, že bezpečná jazda si vyžaduje maximálnu sústredenosť na dianie v cestnej premávke. Aj malá nepozornosť môže spôsobiť dopravnú nehodu, ktorá môže mať nezvratné následky. Telefonovanie a venovanie sa  mobilom počas jazdy odvádzajú pozornosť vodiča od diania na ceste a v dopravnej nehodovosti začínajú byť podobne nebezpečné ako alkohol. Vodiči, správajte sa na cestách zodpovedne, tolerantne,  predvídavo a dodržiavajte pravidlá cestnej premávky, aby ste sa  do cieľa svojej cesty dostali bezpečne.

 

Zahorí.sk informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

Lakovanie a Pieskovanie