Región Záhoria ponúka dostatok zážitkov pre rodiny s deťmi, peších turistov aj cykloturistov.

Tretiu sezónu turistického cyklovláčika Záhoráčika odštartuje v sobotu (27.4.) prvá jazda sezóny. Odchod vlaku zo Záhorskej Vsi je o 8:20 s príchodom do Plaveckého Podhradia o 9:30, kde je pripravené občerstvenie a kultúrny program a návšteva Plaveckej jaskyne, ktorá nie je verejnosti bežne prístupná, Plaveckého hradu a šermiarske vystúpenie.

Región Dolné Záhorie dostal v roku 2017 nový turistický impulz – osobná doprava na železničnej trati Zohor – Plavecké Podhradie bola po jej zastavení v roku 2003 znova obnovená a tento projekt pokračuje aj v roku 2019! Premávka podporuje rozvoj cestovného ruchu v obciach ležiacich na trati a v ich okolí. Z tohto dôvodu je doprava na tejto trati sezónna, a to iba v sobotu, nedeľu a v dňoch pracovného pokoja. Prevádzku zabezpečuje národný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko na základe objednávky Bratislavského
samosprávneho kraja.

Cesta vlakom je príťažlivá pre rodiny s deťmi, milovníkov železnice, partie peších turistov, ktorí preferujú verejnú dopravu, a predovšetkým umožňuje cykloturistom mieriacim do severozápadných svahov Malých Karpát a dolnozáhorských lesov, aby sa pritom vyhli pre cyklistov nebezpečnej ceste z Lozorna do Plaveckého Podhradia.

Turisticky zaujímavým je tiež prepojenie okolia Plaveckého hradu s obcou Záhorská Ves, ležiacou na rieke Morava a zároveň na medzinárodnej cyklotrase Eurovelo 13 pozdĺž železnej opony, s kompou do rakúskej obce Angern.

Ďalej: Stiahnite si propagačnú brožúrku


.

BM: Festival Záhrad