Správu aktualizujeme: Vo štvrtok (25.4.) krátko po 13:00 vznikol na skládke odpadu neďaleko Zohora požiar.

 

piatok (26.4.) 16:30 | Rozsiahly požiar v priemyselnom areáli katastra obce Zohor v okrese Malacky sa v piatok poobede podarilo hasičom úplne zlikvidovať. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Hasiči budú podľa jej slov po zbalení vecných prostriedkov a techniky postupne odchádzať na svoje základne a miesto bolo odovzdané majiteľovi objektu.

Rozsiahly požiar dvoch hál a ich okolia vypukol vo štvrtok (25. 4.) krátko pred 14.00 h. V piatok na mieste zásahu zasahovali profesionálni hasiči zo staníc v Bratislave, Senci, Malackách, Pezinku, Nitre, zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a v Žiline a dobrovoľní hasiči zo štyroch dobrovoľných hasičských zborov obcí Zohor, Stupava, Pernek a Prievaly.


piatok (26.4.) 13:30 | Takmer 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 29 kusmi techniky stále zasahuje v katastri obce Zohor v okrese Malacky, kde vo štvrtok (25. 4.) krátko pred 14.00 h vypukol rozsiahly požiar dvoch hál a ich okolia. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Požiarisko je z dôvodu veľkého rozsahu rozdelené na štyri zásahové úseky. “Na troch zásahových úsekoch sa hasičom podarilo požiar zlikvidovať, avšak naďalej na nich vykonávajú monitoring a rozhrabávajú a dohášajú skryté ohniská. Požiar na štvrtom zásahovom úseku sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu, naďalej pracujú na jeho likvidácii,” priblížila Križanová.

V piatok na mieste zásahu zasahovali profesionálni hasiči zo staníc v Bratislave, Senci, Malackách, Pezinku, Nitre, zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a v Žiline a dobrovoľní hasiči zo štyroch dobrovoľných hasičských zborov obcí Zohor, Stupava, Pernek a Prievaly.


piatok (26.4.) 7:30 | Požiar v priemyselnom areáli v katastri obce Zohor (okres Malacky), ktorý vznikol vo štvrtok (25.4.) poobede, sa v noci nerozšíril. Hasičom sa ho na niekoľkých úsekoch podarilo lokalizovať. V noci v hasení rozsiahleho požiaru pokračovalo takmer 90 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 30 kusmi techniky. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Hasiace práce budú naďalej pokračovať aj počas piatku. Na požiarisku a v okolitých obciach (Zohor, Láb a Vysoká pri Morave) boli aj počas noci pravidelne vykonávané kontrolné merania ovzdušia,” priblížila Križanová s tým, že zvýšené hodnoty namerané neboli.

Na mieste zásahu sa momentálne nachádzajú profesionáli z hasičských staníc v Bratislave, Malackách, Pezinku, Nitre a zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a v Žiline a dobrovoľníci z ôsmich dobrovoľných hasičských zborov obcí Lozorno, Studienka, Gajary, Sološnica, Malé Leváre, Stupava, Moravský Svätý Ján a Cerová.


19:00 | “Požiar vznikol pri hale, v ktorej je umiestnená linka na triedenie ostatného odpadu približne po 13.00 h,” uviedla pre TASR mediálna zástupkyňa spoločnosti FCC Slovensko Ľubica Turčanová.

Rozsah škody a jej výška sa podľa nej bude dokumentovať po ukončení zásahu, príčiny požiaru sú predmetom vyšetrovania. “Pri požiari nebol nikto zranený. Vzniknutá situácia bola nahlásená príslušným úradom životného prostredia, občanom obce Zohor bolo odporučené pozatváranie okien skôr z preventívnych dôvodov,” doplnila Turčanová.


16:55 | Takmer 90 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 30 kusmi hasičskej techniky sa naďalej snaží dostať pod kontrolu požiar v katastri obce Zohor (okres Malacky). Požiar vypukol v priemyselnom areáli, kde zachvátil dve výrobné haly a ich okolie. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Z dôvodu požiaru veľkého rozsahu je požiarisko rozdelené na tri zásahové úseky. Na miesto smeruje v rámci medzikrajskej výpomoci aj kombinovaný hasiaci automobil na kombinované hasenie penou, práškom a vodou z Nitry,” uviedla Križanová.

Na mieste podľa nej zasahujú profesionáli z desiatich hasičských staníc, dobrovoľní hasiči zo 16 dobrovoľných hasičských zborov obcí a jedna cisterna zo závodného hasičského útvaru Slovnaft.


15:39 | Požiar výrobnej haly a skládky odpadu v k.o. Zohor
Takmer 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov momentálne zasahuje pri požiari v katastri obce Zohor, okres Malacky. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že ide o dva samostatné požiare. Prvý požiar zachvátil výrobnú halu a druhý požiar vypukol na skládke odpadu v blízkosti. Na mieste sú profesionáli z Malaciek, Pezinka, Bratislavy a zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a dobrovoľní hasiči zo Stupavy, Zohora, Záhorskej Vsi, Lábu, Lozorna, Záhorskej Bystrice, Veľkých Levárov, Plaveckého Štvrtka a Kuchyne so 16 kusmi techniky. Informuje TASR.


15:30 | K požiaru zvolávajú desiatky ďaľších dobrovoľných hasičov z okolia.

Foto: Denis Singhofer

15:00 | Na mieste je viac ako desať požiarnych áut. Podľa prvých infomácií horí zlisovaný papier. Dym sa valí na obec Zohor.

Foto: Filip Ondriska


.
Toto je čítané

Ako skupina priateľov oživila tradíciu ochotníckeho divadla v Borskom Mikuláši

Divadlo na Búroch má bohatú tradíciu. V minulosti v ňom pôsobili ochotníci,…

BM: Ustekana sobota