Herca Tobiasa Krála pozná celé Slovensko ako nezbedného Maxa z úspešného seriálu Oteckovia. Či je aj v skutočnosti taký šibal, nám prezradil v redakcii, kde nás navštívil aj so svojou mamou Miriam Královou. Pýtali sme sa na účinkovanie v Oteckoch, ale aj na prvé herecké skúsenosti a záľuby, ktorými sa baví vo voľnom čase.

Detská hviezda Tobias Král má osem rokov a navštevuje 2. ročník Spojenej školy sv. Františka Assiského v Malackách. Zbožňuje matematiku, komiksových hrdinov a nemá rád prvouku. Je neposedný ako všetky deti v jeho veku, ale zároveň veľmi bystrý a všímavý, o čom nás presvedčil od prvého momentu, keď jeho pozornosti neušli ani holuby na streche.

Herecké začiatky už ako škôlkar
Prvú hereckú skúsenosť získal už ako 5-ročný v seriáli Búrlivé víno, kde si zahral po boku hereckých hviezd ako Zdena Studenková, Emil Horváth či Monika Hilmerová. Rolu dostal po náročnom castingu, na ktorý ho prihlásila mama. „Na facebooku som videla, že hľadajú 5-6-ročného chlapčeka, ale nevedela som, že do Búrlivého vína. Poslala som fotku, že vyskúšame a vyšlo to,“ povedala k hereckým začiatkom Tobiasova mama M. Králová. Neskôr si zahral v seriáloch Rodinné prípady, Susedské prípady a v roku 2017 prišli Oteckovia, kde získal rolu Maxa, syna právnika Alexa Beckera (hrá ho Branislav Deák). Divácky veľmi úspešný seriál je o štyroch otcoch, ich rodinách, no predovšetkým o deťoch a o zvládaní či nezvládaní rodičovských úloh. Tobias má v seriáli množstvo detských kolegov, s ktorými si výborne rozumie. Natáčanie ho baví a neprekáža mu ani množstvo textov, ktoré sa musí učiť. „Keď mám veľa obrazov, tak to učenie trvá trochu dlhšie, ale ak mám texty s deťmi a mám ich málo, tak sa ich naučím hneď,“ hovorí Tobias. Občas kvôli nakrúcaniu vymešká pár hodín v škole, ale napriek tomu svoje povinnosti hravo zvláda. Práca na pľaci ho teší, dokonca nemá ani trému. „Iba naposledy, keď som točil, som sa bál, lebo bola akcia. Oni sa rozprávali a my sme sa začali s Julkou (Laura Gavaldová – herecká kolegyňa, pozn. autorky) smiať. Mal som strach, že nás vyhrešia, lebo musíme byť ticho,“ priznal čestne malý herec. Ako nám sám povedal, v skutočnosti vraj nie je až takým veľkým šibalom ako Max v seriáli.

Dabovanie rozprávky
Okrem hereckých skúseností má už Tobias za sebou aj prácu v dabingovom štúdiu. V animovanej rozprávke Smelé mačiatko prepožičal svoj hlas hlavnému hrdinovi, ktorým je nezbedné mačiatko Klbko. „Veľmi ma to bavilo a bolo to aj smiešne, keď som to pozeral,“ povedal k svojej prvej dabingovej úlohe.

Aj detská hviezda má voľný čas
Tobias je obľúbeným detským hercom, o čom svedčí aj viac ako 50 tisíc sledovateľov na sociálnej sieti Instagram. Vo svojom voľnom čase je však obyčajným osemročným chlapcom, ktorý sa teší na stavebnicu lego a počítačovú hru Fortnite. Má rad Avangers – superhrdinov z komiksových príbehov a keď vyrastie, chcel by byť jedným z nich, konkrétne Captain America. Okrem toho sa rád bicykluje, hrá sa s kamarátmi a prežíva detské radosti ako každý iný chlapec v jeho veku.

N. Bednáriková, foto: archív rodiny Králových


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM: Ustekana sobota