V sobotu (27. apríla) sa otvárame návštevnícku sezónu v pálffyovskom kaštieli v Malackách. Pre návštevníkov sú pripravené organizované prehliadky so sprievodcami, počas ktorých sa budú môcť zoznámiť s históriou Malaciek a okolia, uvidia niektoré zaujímavosti v interiéri kaštieľa a na nových výstavách.

Počas tohtoročnej sezóny sú naplánované tri výstavy. Propagačná výstava poštových známok (pri príležitosti 90. výročia Klubu filatelistov 52-32) bude prebiehať v dňoch od 27. apríla do 5. mája. Výstava Malacké pohľady bude od 8. do 22. mája. Nasledovať bude výstava Svadby, ktorá bude otvorená 1. júna a potrvá do konca septembra. Kaštieľ svoju bránu otvorí návštevníkom aj na mestskom podujatí Prvomájové Malacky.

Prvá prehliadka začne o 10.00 h a následne každú pol hodinu až do 17.30 h. V čase od 11.00 h do 12.00 h bude čas prehliadok vyhradený pre návštevníkov z našich partnerských miest (Albertirsa, Szarvas a Veselí nad Moravou).Vstup na prehliadky počas podujatia je za symbolické 1,00 € na osobu.

Tak ako každý rok, tak aj v tomto roku, sa zapájame do podujatia Noc múzeí a galérií. Dňa 18. mája budú pre návštevníkov Malaciek sprístupnené všetky mestské pamiatky – múzeum, krypty, synagóga a kaštieľ. Vstup do všetkých pamiatok bude zadarmo. 1. júna bude v zámockom parku v bezprostrednom okolí kaštieľa prebiehať celomestské podujatie Deň detí a populárna Malacká šošovica. Organizátori sľubujú bohatý program pre celú rodinu.

V júli a auguste bude nádvorie kaštieľa patriť programu kultúrneho leta. Bližší program prinesieme neskôr.


.
Toto je čítané

Muzikál Rebelové v Zohore

Tento rok sa členovia DS Šáchor rozhodli uskutočniť nový projekt a doplniť…

BM: Ustekana sobota