Bratislavský samosprávny kraj sa v predstihu pýši svojím prvým májom, ozdobenou borovicou vysokou takmer 20 metrov. Na svedomí má máj mesto Malacky a jeho primátor Juraj Říha, ktorý takýmto darom potešil bratislavského župana Juraja Drobu a najmä zamestnankyne úradu BSK.


Primátor  tak oživil slovenskú tradíciu a demonštroval nielen dobrú pracovnú, ale aj priateľskú spoluprácu so župou.

Beriem to ako nultý ročník. Pán primátor vyrazil dych nielen mne, ale aj celému úradu a týmto mu chcem poďakovať. Aj keď je to skôr vidiecka ľudová tradícia, myslím si, že dobré veci si treba ctiť,“ povedal Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Stavaním “mája” si Malacky aj župa pripomenuli tradíciu našich predkov. Pri stavaní mája nechýbala ľudová hudba, spev, či zvyky. Tie predstavil súbor Malinka z Malaciek. Ozdobená borovica symbolizuje dobré vzťahy, spoluprácu, pokračovanie rozbehnutých vecí ako aj udržanie slovenských tradícií pre ďalšie generácie. Prvý tohtoročný máj postavený v Bratislavskom kraji si tak všetci môžu pozrieť pred Úradom Bratislavského samosprávneho kraja na Sabinovskej 16 v Bratislave.


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

BM: Ustekana sobota