Záverečným kolom pokračovala II. liga západ v basketbale v ktorom privítali na domácej palubovke už istý víťazi MŠK BO Holíč súpera zo spodnej časti tabuľky z Dunajskej Stredy.

Veľkou motiváciou pre domáce družstvo bolo zdolať súpera čo by znamenalo, že počas súťaže nepoznali premožiteľa. Holíčania išli za svojím cieľom od úvodu stretnutia, keď držali vysoké tempo hry, pekné kombinácie v útoku no najmä presnou streľbou si vytvorili už v prvej štvrtine priepastný rozdiel v skóre o 33 bodov.

Postupne sa do zápasu zapojili všetci hráči z domácej lavičky, ktorí taktiež prispeli k polčasovému skóre 69 : 18. Vstup do druhého polčasu mali lepší snaživí hostia z Dunajskej Stredy, no domáci basketbalisti postupne prevzali iniciatívu do svojich rúk a tak bolo len otázkou kde sa zastaví konečný stav v skóre.

Po zaslúženom víťazstve si Holíčania udržali v kolónke prehier nulu no vrcholom sezóny bude záverečný turnaj final-four II.ligy za účasti dvoch najlepších družstiev z východu Slovenska, Prešova a Krompách a dvoch zo západu, Nitry a Holíča, ktorý sa uskutoční v ŠH na Kolárovej ul. V Holíči.

V sobotu 4.5. o 14.00 h budú súperom domáceho Holíča basketbalisti z Prešova a o 17.00 h sa stretnú Krompachy s Nitrou. V nedeľu o 11.00 h sa uskutoční zápas o tretie miesto a finále začína o 14.00 h. Pozývame všetkých priaznivcov na záverečný turnaj do športovej haly v Holíči (vstup voľný).

Ďakujeme Mestu Holíč , všetkým sponzorom, mediálnym partnerom a fanúšikom za podporu!

 

MŠK BO Holíč – BK DSG Dunajská Streda 117:44 (69:18)         
Zostava a body Holíča: Rypák 4, Jaborník 21, Masaryk, Snopko 13, O Marenčík 2, Mlynek 16, Došek 20, Zajároš 9, Rozboril 9, Pukančík 23
Tréner: Ľ Marenčík


.

BM: Ustekana sobota