Na Baťovom kanáli v Skalici otvorili už 13. plavebnú sezónu. Podujatie prilákalo rekordný počet návštevníkov, z ktorých sa po krátkej inštruktáži mohli stať lodivodi. Na návštevníkov čakali bohaté prvomájové trhy na ktorých predávalo viac ako 40 rôznych trhovníkov, kultúrny program a veľa sprievodných aktivít.

Program na Baťovom kanáli bol prichystaný už od desiatej hodiny. V programe sa predstavila Cimbálová muzika Šibénka z Holíča, country-westernová skupina Prospektori s Lubošom Beňom a Black Company. Pre deti bola pripravená Zumba s Miškou. Najdôležitejšia časťou programu bolo slávnostné odomykanie vôd Baťovho kanála, ktoré odštartovalo tento rok už 13. plavebnú sezónu v prístave Skalica.

Organizátori podujatia si pre tých najmenších pripravili bohatý program. Viac ako 500 detí absolvovalo pirátsku cestu prístavom na ktorej každého úspešného absolventa čakala sladká odmena od Záhoráckeho anjela. Nechýbal skákací hrad,aquazorbing, obľúbené maľovanie na tvár, cukrová vata či popcorn. Voľný čas bolo možné využiť v náborovej zóne spoločnosti Eissmann Automotive Slovakia, kde návštevnci mohli vyhrať plavbu po Baťovom kanáli či chill out zóne Raiffeisen bank Slovensko.

“Som veľmi rada, že nám vyšlo krásne počasie a do prístavu si opäť našli cestu tisíce návštevníkov. Verím, že strávili príjemný deň v prístave a opäť sa vrátia či len tak cez víkend alebo na niektoré pripravované podujatia v prístave” hodnoti podujatie Martina Wágner, prevádzkovateľka prístavu za spoločnosť Prvá plavebná. “Chcem sa samozrejme poďakovať všetkým partnerom podujatia, účinkujúcim a návštevníkom ale najmä organizátorskému tandemu v zložení Erik Formánek a môj muž Jirka Wágner” dodáva predávzkovateľka.

Sezóna na Baťovom kanáli trvá od mája do septembra. Počas piatich mesiacov si tu návštevníci môžu požičať motorové člny, kajutové lode alebo malé kajutové lode. Rovnako organizujú aj výletné plavby pre školy a seniorov alebo usporiadavajú firemné akcie na lodi či v prístave. Počas sezóny sú pripravené štyri podujatia pre verejnosť (Discoshow pre deti, Maminec, Inline paráda a ukončenie plavebnej sezóny). O ich termínoch bude verejnosť včas informovaná.


.

BM: Ustekana sobota