Od otvorenia technickej škôlky v Malackách uplynulo už niekoľko mesiacov. O tom, že sa projekt na podporu tvorivého myslenia a manuálnej zručnosti jednoznačne osvedčil, nás presvedčili predškoláci z MŠ Štúrova, ktorí technické vybavenie vo svojich priestoroch pravidelne využívajú.

Pílenie, brúsenie, zatĺkanie klincov či vŕtanie je už bežnou škôlkarskou aktivitou, na ktorú sa vždy tešia. „Na začiatku s tým mali problém, ale dnes už je vidieť pokrok. Poznajú náradie, vedia s ním narábať a vedia aj to, že si musia dávať pozor na bezpečnosť,“ hovorí učiteľka Zuzana Hrončeková.

Deti používajú pre svoje majstrovanie balzové drevo, ktoré je omnoho mäkšie než bežné, a teda je ľahšie na spracovanie. Hotové výrobky dotvárajú fixkami, voskovkami alebo vodovými farbami. Výsledkom ich tvorivej práce je už množstvo tematických predmetov a dekorácií vystavených v priestoroch škôlky – veľkonočné vajíčka, srdiečka, zvieratká, dopravné značky, ba dokonca aj lode. „Deti práca v rámci technickej škôlky veľmi baví. Okrem predškolákov sa so zvedavosťou zapájajú aj menšie deti,“ dodala Z. Hrončeková.

Prvá technická škôlka v Malackách bola otvorená na elokovanom pracovisku Štúrova v októbri 2018. Od septembra tohto roka pribudne technická škôlka aj na ostatných pracoviskách našej materskej školy. Možnosť rozvíjať svoje technické zručnosti tak dostanú všetci malackí predškoláci.

Text a foto: N. Bednáriková


.

BM: Ustekana sobota