Minulý týždeň sa začali rozkopávky zelene na Ceste mládeže, ktoré súvisia s pokladaním novej optiky spoločnosti Slovak Telekom. Stavebný ruch sa začal na križovatke Veľkomoravská – Cesta mládeže, odkiaľ sa bude pokračovať v zeleni na pravej strane smerom na Nový cintorín.

Cesta Mládeže Malacky
Cesta Mládeže Malacky

Vedenie mesta sa na rokovaní s firmou dohodlo, že výkopy budú slúžiť aj na prípravu nového verejného LED osvetlenia, čo samospráve výrazne ušetrí financie. „Sľúbili sme obyvateľom celej lokality Cesty mládeže, že aj na tejto ulici časom zmodernizujeme staré sodíkové osvetlenie na nové, účinnejšie LED-ky.

V prvom kroku si počas týchto prác pripravíme kabeláž a nové pätky pre stĺpy. Keďže v tejto lokalite plánujeme aj výstavbu novej cyklotrasy, všetky projekty sme zladili a časovo skoordinovali. Akonáhle budeme pripravení na osadenie nových stĺpov a svietidiel, pôvodné staré stožiare so sodíkovými lampami medzi vzrastlými tujami odstránime,” uviedol primátor Juraj Říha.

Modernizáciu verejného osvetlenia dlhodobo požadujú obyvatelia tejto lokality. Nová kabeláž by mala siahať až po priemyselný areál. Mestský úrad súbežne s Cestou mládeže pripravuje nové verejné osvetlenie aj na Továrenskej.

Text: -lp-, foto: -otano-


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota