Skalica aj v tomto roku pripravila festival dobrej nálady Trdlofest, ktorý je oslavou Skalického trdelníka, koláča s dierou, prvého pôvodného slovenského potravinárskeho výrobku, ktorý získal ochrannú značku Európskej únie. TASR o tom informovala vedúca oddelenia kultúry pri Mestskom úrade v Skalici Jana Koutná.


Mesto Skalica pre návštevníkov pripravilo na sobotu (18. 5.) 15. ročník jednodňového festivalu tradičnej hudby, folklóru, a najmä bohatého sprievodného programu. Okrem hudobných vystúpení nebudú chýbať ani súťaže o najlepší trdelník a víno Skalický rubín. Počas osláv sa tradične otvára v Skalici letná turistická sezóna.

Program Trdlofestu otvorí ochutnávka trdelníka a vína. Nasledovať budú vystúpenia folklórnych súborov a pečenie maxitrdelníka. V popoludňajších hodinách bude pokračovať kultúrny program. Zároveň sa počas festivalu oficiálne otvorí letná turistická sezóna v Skalici,” uviedla Koutná. Vo večerných hodinách sa predstaví slovenský spevák Robo Opatovský, česká kapela Dareband, slovenská speváčka Mirka Miškechová a záver festivalu obstará skupina Energia.

Počas celého dňa budú zadarmo sprístupnené historické pamiatky, ako Kostol svätého Michala archanjela a jeho veža, dom kultúry od architekta Dušana Jurkoviča, evanjelický kostol augsburského vyznania, Rotunda svätého Juraja, mlyn bratov Pilárikových či ľadovňa.


.
Toto je čítané

Krojová hodová zábava v Borskom Svätom Jure

Záujemcovia o tradičnú kultúru sú pozvaní na krojovú hodovú zábavu, ktorá sa…

Trnavské rádio Tak akorát 2024