Múzeá a galérie na Záhorí sa aj tento rok zapoja v sobotu (18.5.) do Noci múzeí a galérií. Pre návštevníkov pripravené komentované prehliadky, prednášky, besedy, tvorivé dielne, koncerty a iné zaujímavé akcie. Všetky vstupy a aktivity budú bezplatné.

„Otvárame pre ľudí brány múzeí a galérii po celej župe. Naše inštitúcie ponúknu bohatý program, ktorý pripravili špeciálne pre Noc múzeí a galérií. Sme presvedčení, že každý návštevník si príde na svoje,“ povedal Peter Kadlic, riaditeľ Odboru kultúry a športu Úradu TTSK.

 

Malacky
Od 10.00 do 18.00  bude bezplatne sprístupnené historické pamiatky v Malackách – pálffyovský kaštieľ, synagóga, krypty pod františkánskym kostolom a Múzeum Michala Tillnera. Využite možnosť voľného vstupu a prezrite si pamiatky, ktoré sú súčasťou histórie mesta Malacky.

Skalica
Počas celého dňa budú zadarmo sprístupnené historické pamiatky, ako Kostol svätého Michala archanjela a jeho veža, dom kultúry od architekta Dušana Jurkoviča, evanjelický kostol augsburského vyznania, Rotunda svätého Juraja, mlyn bratov Pilárikových či ľadovňa. Hlavná budova múzea a Galéria Júliusa Koreszku ponúkne komentované prehliadky aktuálnych výstav a stálych expozícií každú celú hodinu od 10:00  do 17:00.

Holíč
Mesteké múzeum a galéria v Holíči otvoria svoje brány od 18:00 do 22:00. Rozprávkové prehliadky holíčskeho zámku s kinorozprávkou začínajú o 18:00 a 19:00. Špeciálna prehliadka zámlu s hudobným koncertom kvinteta Reminiscencie budú o 20:00. Galéria na Bernolákovej ulici pozýva na výstavu Modrotlač – obnova tradície.

Galéria J. Mudrocha v Senici
Sprístupnenie expozícií v galérii a Koncert víťazov a sólistov ZUŠ v Senici bude v nedeľu (19.5.) od 13:00 do 20:00.

 


.
Toto je čítané

V Hlbokom si pripomenú Aničku Jurkovičovú Hurbanovú divadelnou hrou Nebola som len herečka

V tomto roku si pripomíname 200. výročie narodenia Aničky Jurkovičovej Hurbanovej, považovanej…

BM: Ustekana sobota