V Stupave majú trhy stáročnú tradíciu. V minulosti sa konali pred kostolom sv. Štefana a boli vyhľadávanou spoločenskou udalosťou.

Počas trhov sa nielen nakupovalo, ale aj dobre jedlo a zabávalo. Z tejto tradície vzniklo podujatie Stupavské trhy, ktoré sa koná v Kaštieľskom parku v Stupave. Podujatie s bohatým kultúrnym a sprievodným programom a občerstvením je určené pre všetky vekové kategórie. Tradičný remeselný trh láka návštevníkov originálnymi ručne vyrábanými predmetmi a umeleckými doplnkami pre sviatočné chvíle aj dennú potrebu. Samozrejme nechýbajú ani zdravé jedlá a nápoje, kam určite patria aj chutné domáce koláčiky, ovocné šťavy, kávička, aj dobré vínko.

Sprievodný program
10:00 DFS Stupavjánek
11:00 divadslo MaKile a predstavenie Ja a moja sestra
12:30 Meisi
13:10 Devils
14:00 vystúpenie žiakov ZUŠ
14:40 divadelné predstavenie žiakov ZŠ kapt. J. Nálepku
15:20 SHS URSUS
16:00 Katarina Korcek a Jarguš Oravec

Tento rok, pri príležitosti 750. výročia prvej písomnej zmienky o meste Stupava, sa v rámci Stupavských trhov budú konať moderované prehliadky mesta Stupava. Prehliadky začínajú o 11:00, 13:00 a 15:00. Zraz bude pri žltom informačnom stánku Mestského kultúrneho a informačného centra, ktorý sa bude nachádzať na začiatku Stupavských trhov, v blízkosti jazera.


.
Toto je čítané

Ochotníci z Gbiel sa odprezentujú na súťažnej prehliadke v Trnave

V Trnave sa od piatka do nedele (22. 4.) koná súťažná prehliadka…

BM: Ustekana sobota