Na Záhorí sa uskutoční 33. ročník Literárnej Senice Ladislava Novomeského. Mladí i dospelí autori majú do konca septembra možnosť zaslať svoje doteraz nepublikované práce a uchádzať sa o ocenenie v jednej z kategórií. Vyhlasovateľom celoslovenskej súťaže je Záhorská knižnica v Senici. TASR o tom informovala metodička knižnice Andrea Sadloňová.

Záujem tvorcov o Literárnu Senicu neutícha, na predchádzajúcom 29. ročníku porota hodnotila 432 súťažných prác od 205 autorov. Každý zúčastnený môže poslať najviac päť poetických alebo prozaických útvarov v slovenskom jazyku. Súťaž je tematicky voľná a neanonymná, súťaží sa v literárnych žánroch poézia, próza, reportáž, cestopis a dramatický útvar. Vyhodnotenie sa uskutoční 5. decembra.

Básnik, novinár, politik Ladislav Novomeský (1904 – 1976) žil s rodičmi pred druhou svetovou vojnou v Senici, zapojil sa do protifašistického odboja. Jeho bronzovú sochu v nadživotnej veľkosti v meste odhalili v roku 1984.

Súťaž organizujú Trnavský samosprávny kraj, mesto Senica, Spoločnosť Ladislava Novomeského, Bratislava, Literárne informačné centrum a Záhorská knižnica Senica.


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota