V meste Senica pokračuje revitalizácia dvoch vnútroblokov na Ulici Samuela Jurkoviča v mestskej časti Sotina, ktorú realizuje firma Hílek a spol. Senica. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.

revitalizacia_vnutroblokov_senica.jpg
Foto: Senica.sk

Projekt, ktorý zatiaľ v rámci mesta v takom rozsahu nebol realizovaný, zahŕňa výmenu starých detských ihrísk za nové kvalitné certifikované zostavy, celkovú výmenu mestského mobiliára, nové chodníky zo zámkovej dlažby v okolí ihrísk, nové povrchy chodníkov pri bytových domoch a revitalizáciu zelene,” uviedla Barošková.

Doteraz boli zrealizované spevnené plochy okolo ihrísk, pripravené sú spodné stavby na montáž nových certifikovaných prvkov na ihriskách, niektoré prvky už boli aj osadené. Realizáciou aktivít projektu bude komplexne zregenerovaná celá plocha verejného priestranstva s rozlohou 10.256,85 štvorcového metra.

revitalizacia_vnutroblokov_senica.jpg
Foto: Senica.sk

Pri revitalizácii sa postupovalo s uplatnením ekologických princípov tvorby a ochrany zelene. “Na ploche zostali zachované všetky existujúce stromy, až na jeden v zlej zdravotnej kondícii, ku ktorým bolo vysadených sedem ihličnanov a 23 listnatých stromov. Tie prispejú k lepšiemu prostrediu vo vnútroblokoch,” spresnil vykonané práce vedúci oddelenia výstavby, životného prostredia a dopravy mestského úradu Ivan Šteffek.

Mesto získalo financie na revitalizáciu v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu Zlepšenie kvality života v regiónoch s dôrazom na životné prostredie. “Celkové oprávnené výdavky na projekt sú 710.445,28 eura, z toho nenávratný finančný príspevok predstavuje 674.923,02 eura. Rozdiel spolufinancuje mesto. Projekt by mal byť dokončený do konca augusta, no realizačná firma sa pokúsi práce ukončiť ešte pred letnými prázdninami,” doplnila hovorkyňa mesta.


.
Toto je čítané

BSK opravuje most medzi Zohorom a Lábom

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zahajuje opravné práce na moste cez…

Lakovanie a Pieskovanie