Mestská polícia (MsP) v Skalici získala plne automatizovaný externý defibrilátor. TASR o tom informoval náčelník MsP v Skalici Ferdinand Mach.

Ilustračné foto.

Súčasťou odovzdania prístroja, ktoré sa uskutočnilo v piatok 17. mája, bolo aj odborné zaškolenie mestských policajtov na jeho použitie zástupcom dodávateľskej firmy. “Mnohokrát sme na mieste nehody či hlásenej udalosti skôr ako záchranné zložky. Aj preto sme radi, že budeme mať k dispozícii prístroj, ktorým budeme v prípade potreby schopní pomôcť,” uviedol náčelník MsP.

Prístroj bude mať pri sebe hliadka nachádzajúca sa v teréne. “Automatický defibrilátor po nalepení elektród automaticky vyhodnotí stav pacienta a poskytne synchronizovaný elektrický výboj potrebnej intenzity v závislosti od pacienta,” doplnil Mach. Ako dodal, prístroj takisto dokáže detekovať voperovaný kardiostimulátor a prispôsobí výboj, aby neprišlo k jeho zničeniu.

MsP zaregistrovala v pondelok defibrilátor oficiálne na Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby. Prístroj v hodnote 2000 eur venoval MsP darca, ktorý si neprial byť menovaný.


.
Toto je čítané

Mesto Senica oceňovalo osobnosti kultúry

Na základe nominácií verejnosti a kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií ocenili v Senici…

BM Salon EV