V areáli Mestských jaslí v Senici pribudne počas letných prázdnin nové detské ihrisko, ktoré sa zrealizuje v rámci projektu s názvom Zdravé deti – naša budúcnosť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.

Ilustračné foto 123rf.com

Zariadenie vzniklo v roku 2011 a je jediné tohto druhu v rámci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorého zriaďovateľom je mesto. “Navštevujú ho deti nielen z nášho mesta, ale aj z okolitých obcí. Má dve oddelenia, ktoré zabezpečujú starostlivosť o 30 detí vo veku od jedného do troch rokov,” uviedla Barošková.

Doterajšie herné prvky v areáli jaslí nevyhovovali súčasným normám a museli byť odstránené. “V záhrade bude vybudovaná prekážková dráha zložená z tunelov, mostíkov, schodíkov, preliezacích lavičiek. Dráha bude rozvíjať pohybové zručnosti, posilňovať kondíciu, imunitu a podporovať zdravý vývoj detí. Herné prvky budú doplnené o hojdačky, domček a lavičky,” informovala o zámeroch projektová manažérka Ľubica Kadlec Melišová.

“Realizáciu detského ihriska podporil TTSK sumou 2713 eur, zostávajúcich 8000 eur bude dofinancovaných z rozpočtu mesta Senica,” doplnila hovorkyňa mesta.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota