Európsky výbor regiónov prináša študentom jedinečnú možnosť zapojiť sa do celoeurópskej fotografickej súťaže “Capturing [Y]our Europe”. Pri príležitosti 25. výročia založenia Európskeho Výboru Regiónov v Bruseli ju v rámci projektu #YFactor organizujú stážisti tejto európskej inštitúcie.

Súťaž je určená pre študentov od 18 do 30 rokov, žijúcich na území akéhokoľvek členského štátu Európskej únie. Kreatívne zachytiť Európu vlastným pohľadom môžu študenti do 31. mája 2019 do 16:00 hodiny.

„Do fotografickej súťaže treba poslať dve fotografie zachytávajúce odpoveď na otázku “Ako pociťujete prítomnosť Európskej únie vo Vašom regióne?” Prvá by mala zobrazovať viditeľný vplyv či prítomnosť Európskej únie v konkrétnom regióne a druhá zase osobnú víziu budúcnosti Európskej únie. Študenti k fotografiám pripoja krátky text opisujúci význam fotografií, prípadne ich vlastný postoj k vybraným fotografiám,“ ozrejmil princíp súťaže bratislavský župan Juraj Droba.

Zachytené môže byť napríklad komunitné centrum, ktoré bolo vybudované vďaka finančným prostriedkom Európskej únie, prípadne priateľstvo, ktoré vzniklo vďaka študentskému programu Erasmus+ alebo na dobrodružných cestách po Európe vlakmi vďaka projektu Interrail. Pri zvečnení akejkoľvek situácie, predmetu alebo zážitku by sa súťažiaci mali zamerať na kreatívne zobrazenie prítomnosti a vplyvu EÚ vo svojom regióne a na ich osobný život.

Po uzatvorení súťaže bude nasledovať výstava súťažných fotografií v Bruseli. Víťaz súťaže tak získa možnosť vycestovať do Bruselu a osobne sa zúčastní slávnostného otvorenia výstavy, kde bude mať jedinečnú príležitosť prezentovať svoje fotografie. Fotografická výstava sa uskutoční v Bruseli od 26. do 28. júna. Okrem toho sa výherca bude môcť zúčastniť plenárneho zasadnutia Európskeho výboru regiónov a byť súčasťou diskusií o budúcnosti Európskej únie.

Prihlášky do súťaže môžu študenti posielať do 31. mája 2019 do 16:00 hodiny na emailovú adresu YFactor.Contest@cor.europa.eu. Viac informácii nájdete na oficiálnej webovej stránke projektu.

 


.

BM: Kralici