Skladba Nevinná opisuje aktuálnu dobu mladých „nezodpovedných“ ľudí…

“Pozná to každý z nás. Sú dni, kedy potrebujeme vypnúť, ísť sa zabaviť, ale na veľkom žúre je aj veľká zodpovednosť. Nikto však vtedy nehľadí na to, čo to všetko so sebou prináša a zároveň berie. Poznám to ja, poznáš to aj ty. Väčšina z nás zažila lásku na jednu noc. Preto som sa rozhodol napísať skladbu o tom, ako to je, keď sa nočné žúry niekedy premenia na niečo väčšie, kedy sa povoľuje uzda,” hovorí autor skladby Lucas Hely.

Opozitom sklady Nevinná je odvrátená strana Lásky, keď postupne stráca svoje čaro…

“Máme priateľa, priateľku a je úplne normálne, priam bežné a nikoho to netrápi, ako sa voči nej/nemu správame. Chýba komunikácia, sebareflexia a pokora. V dôsledku toho dnes vidíme množstvo vzťahov, ktoré vnútri zívajú prázdnotou, a preto vzniká príbeh nevinnej,” dodáva Lucas.

Videovizuál ku klipu Nevinná/Láska má na svedomí Arogant.

Spolu s klipom LUCAS HELY predstavuje album NEÓN, ktorý produkoval ABE z H16!

Album Neón je môj prvý veľký štúdiový album. Myšlienka naň sa zrodila v lete 2018, kedy mi Shorty (Denny Veselý) počas jedného z letných koncertov povedal, že teraz by sme mali ľudom priniesť nový album s niečím, čo nás najviac vystihuje. To, čo žijeme, to, kým sme a to, čo robíme. Ako si s ľuďmi užívame tie momenty počas koncertu, lebo to nikdy nebolo len o nás. Chceme sa viacej priblížiť. Fanúšikom a všetkým naokolo, či už cez sociálne siete alebo počas koncertov. Chceme byť s vami stále! Chceme žiariť spolu s vami!

„Album Neón sa nerodil ľahko, najmä kvôli nedostatku hudieb. V tomto období som si skroloval Messenger a narazil som na Abeho (producent H16). Abe dal v tom čase na sociálne siete ponuku: „EP s Abem“. Napísal som mu, vymenili sme si pár správ a začali pracovať na novom projekte. Abe nás zásoboval nespočetným množstvom hudieb, ktorých bolo fakt stovky. Po dlhších mesiacoch počúvania som si vybral 20 hudieb, do ktorých som začal písať texty. Koncom roka som mal asi polovicu hotovú tak, že som s ňou bol okej. Začiatkom roka som dopísal aj zvyšné texty k hudbám, ale rozhodli sme sa, že na CD uprednostníme len 10 najlepších. Koncom januára som sa na niekoľko týždňov zatvoril do štúdia…

„Album Neón sa nahrával v profesionálnom štúdiu Starmusic Studio v Bratislave pod taktovkou Romana Zámožného. Boli to pekné dva mesiace, plné zážitkov a prebdených nocí. Na nahrávaní albumu sme pracovali deň čo deň a víkend čo víkend, aby bolo všetko tak, ako sme si v lete 2018 predstavovali. O final zvuk Mix /Master sa postaral Matej Straka z Nerieš. Myslím, že výsledok naozaj stojí za to!”

Projekt Neón je výsledkom práce štyroch ľudí: Lucasa Helyho, Dennyho Veselého, Romana Zámožného a Abeho. “Keby sme si všetci nesadli ako ľudia a priatelia a bez toho, aby sme mali spoločnú víziu, za ktorou sme išli, by sa tento projekt nezrealizoval,“ uzatvára Lucas Hely.

Album objednávaj v predpredaji na RukaHore.


.

BM: Ustekana sobota