Turnaj vozičkárov v Pezinku bol v poradí druhým turnajom zo šesťdielneho seriálu Stolnotenisových majstrovstiev Slovenska telesne znevýhodnených športovcov.

Podobne ako prvý turnaj v Hlohovci, aj v Pezinku nenašiel v konkurencii 17 hráčov žiadneho premožiteľa Peter Mihálik z Radošoviec, ktorý si ide neohrozene za obhajobou minuloročného majstrovského titulu. Mihálik vyhral posledné štyri ročníky dlhodobej stolnotenisovej ligy, čím potvrdil svoju suverenitu na Slovensku a vyrovnal tak rekord olympijského víťaza Riapoša, ktorý pred ním bol takisto štyrikrát prvý. V prípade očakávané triumfu aj v tomto ročníku, by sa už na čele historického poradia osamostatnil.

Trojnásobný účastník paralympijských hier zdolal vo finálovom zápase svojho reprezentačného kolegu Andreja Mészárosa a pripísal si plný počet 500 bodov. Až štvrtý skončil olympijský víťaz Ján Riapoš.

Poradie: 1. Peter Mihálik, 500 b., 2. Andrej Mészáros, 350 b., 3. Martin Ludrovský, 300 b., 4. Ján Riapoš, 250 b., ..14. Martin Barbierik, Myjava, 50 b.

Tretí turnaj sa odohrá 16. júna v Bratislave.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM Salon EV