Už pri vstupe čakala na ľudí nevšedná výzdoba, do krajiny fantázie vstupovali cez zastávku “deväť a trištvrte” u Harryho Pottera.

Podujatie otvára operný spev fantazijného vtáčika sprevádzaný hrou na harfe, ku ktorým sa pridávajú lesné víly, ktoré svojím baletným vystúpením vítali ľudské bytosti. O milé úvodné slová sa postarala pani starostka obce Kátov Ivana Chrenková.

Po otvorení festivalu sa jediný- krát stretávajú bytosti na jednom mieste a pozývajú ľudí do svojich obydlí. Návštevníci sa mohli pozdraviť s Pyšnou princeznou, Nadutým vodníkom, Prísnym čertom.

Vyskúšať si vyrobiť hrnček z hliny, namočiť hlavu do múky, šlapať kapustu alebo sa nechať pasovať na vílu alebo rytiera u Princa Krasoňa.

Počas podujatia beží program nielen pre deti, hasiči vytvorili penové kráľovstvo, u indiánov sme si opekali špekačiky, šašovia nás naučili akrobatické kúsky.

Odpočívali sme pri jóge, naučila sa tancovať salsation, umelec sprejoval naživo fantazijný obraz a bytosti mali pripravené rôzne hry a úlohy pre detičky aj dospelých. Dokonca spoločne s Jazernou kráľovnou hľadali stratený poklad.

V každej zóne bola možnosť zakúpiť si občerstvenie, v chill zóne aj krásne handmade výrobky. Ďakujeme návštevníkom za priazeň a tešíme sa na ďaľší rok.


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota