„V piatok podvečer si zresetujem hlavu, možnože tak nájdem aj myšlienku zdravú …“ Spieva skupina HEX a pri nej si Seničania prevetrajú hlavy a naladia sa na leto, no nie v piatok, ale v sobotu podvečer počas podujatia Vitaj, leto, ktoré sa uskutoční 29. júna na Kunovskej priehrade.

Odreagovať sa od každodenných povinností sa návštevníci môžu nielen na koncerte známej kapely, ale počas celého dňa. Energiu si vybiť na obrej nafukovacej prekážkovej dráhe Wannadoo, kondičku vyskúšať počas adrenalínového preteku Hecni sa…

Športový bude celý deň. Po prvýkrát príde do Senice Wannado festival športu, známy v českej republike a Poľsku, kde sa stal najväčšou náborovou športovou akciou spájajúcou zábavu a prezentácie športu. V rámci Wannado zóny bude pre návštevníkov pripravená prezentácia mnohých športov a športových klubov a rodičia s deťmi zdarma môžu vyskúšať nafukovaciu prekážkovú dráhu 5K Inflatable fun. Nezabudlo sa ani na tých najmenších, a tak súčasťou tejto časti bude detská zóna.

Pre tých, čo si trúfnu na náročnejšiu 5 km trať s 20 prekážkami a troškou adrenalínu bude pripravený „spartanský“ adrenalínový pretek Hecni sa. Do neho sa môžu zapojiť jednotlivci alebo 4-členné tímy. Tretieho ročníka týchto pretekov sa zúčastní aj známy jednonohý sparťan Maroš Kudlík. Každý zaregistrovaný pretekár dostane tričko a medailu, k tomu občerstvenie (pivo, kofola, guláš) a ak bude treba aj prvú pomoc. Registrácia prebieha na stránke www.hecnisa.sk. Občerstvenie pre návštevníkov bude počas celej akcie zabezpečovať Street food zóna.

Počas dňa bude prebiehať aj zaujímavý program na pódiu, ktorý vyvrcholí podvečerným koncertom skupiny HEX. Okrem nich v programe vystúpia kúzelník Peter, slovenský bublinár Mr. Bubble, mažoretky Spirit, tanečné skupiny Scream a Sonny, speváci Benedikt Cintula a Anežka Binková, ktorá je známa zo šou Česko-Slovensko má talent.

Parkovať sa bude na trávnatej ploche pred odbočkou na priehradu. Auto však môžete nechať doma a doviezť sa na akciu pohodlne MHD linkou č. 1, ktorá bude z a c h á d z a ť až k hrádzi. Tak neváhajte a príďte s nami privítať leto do rekreačnej oblasti K u n o v s k á priehrada.

PROGRAM
☑ 10:00 – 19:00 Wannado zóna pre celé rodiny (obrie nafukovacie prekážky, prezentácia športových klubov, odrážadlá, detská zóna)
☑ 11:00 – 21:00 Street Food zóna
☑ od 13:00 Hecni sa – adrenalínový pretek na 5 km trati s 20 prekážkami pre 4-členné tímy alebo jednotlivcov
☑ 14:00 – 18:00 Náučno – zábavný kútik pre deti (DHZ, ZOS, CO…)
☑ 14:00 Kúzelník Peter a bublinár Mr. Bubble
☑ 15:00 Mažoretky Spirit, TS Sonny a Scream
☑ 16:00 Benedikt Cintula
☑ 17:00 Anežka Binková
☑ 19:00 Koncert kapely HEX


.

BM: Ustekana sobota