V Skalici sa neuskutoční na stredu (19.6.) plánované zasadnutie mestského zastupiteľstva (MsZ). Oznámila to na oficiálnej stránke mesta primátorka Skalice Anna Mierna (OĽaNO, SaS, NOVA).

Foto: Facebook Anna Mierna

Mestské zastupiteľstvo sa malo uskutočniť od 15:00 a malo mať 32-bodový program. Nechýbali v ňom ani tri body, v ktorých primátorka navrhovala predaj mestského majetku v celkovej hodnote takmer 600.000 eur.

Podľa primátorky bolo zasadnutie MsZ zrušené v zmysle zákona o obecnom zriadení s poukazom na ustanovenie § 12 ods. 4, keď neboli dodržané zákonné náležitosti zverejnenia návrhu programu MsZ a to zverejnenie na úradnej tabuli mesta.

“Povinnosť zverejniť návrh programu rokovania mestského zastupiteľstva je obligatórnou náležitosťou, ktorá musí byť nevyhnutne splnená. Túto povinnosť nie je možné v žiadnom prípade opomenúť a preto sa plánované zasadnutie mestského zastupiteľstva v Skalici nebude konať,” uviedla Mierna.

“Zrušenie zasadnutia bolo poslancom oznámené v utorok (18. 6.) o 15:49 ani nie 24 hodín pred plánovaným zasadaním. Za 27 rokov čo pôsobím v MsZ si na niečo podobné nepamätám. O niečom to asi svedčí,” informoval poslanec a bývalý primátor Ľudovít Barát (nezávislý).


.

BM: Ustekana sobota