Športovú rodinu na Záhorí zasiahla doslova šokujúca, tragická správa. V sobotu 15. júna zahynula vo veku 41 rokov bývalá volejbalová reprezentantka Slovenska a trojnásobná majsterka Slovenska v drese OMS Senica Slávka Mihálová, rod. Skubanová.

Nešťastie sa stalo v Senici, kde sa Slávka Mihálová snažila pomôcť susedovi, ktorý čistil studňu a začal sa dusiť čpavkom. Pri snahe o jeho záchranu však o život prišli obaja, 29 – ročný policajt, ako aj 41 – ročná bývalá volejbalistka.

Slávka Mihálová bola odchovankyňou volejbalu v Stropkove. Po krátkom pôsobení v prvoligovom Prešove prestúpila do extraligového Žiaru nad Hronom a pred príchodom na Záhorie hrávala chvíľu v poľskom Kaliszi. V roku 2004 prichádza do Senice, ktorá sa stáva aj jej domovom. S družstvom OMS Senica získava tri tituly majsteriek Slovenska a dvakrát sa Záhoráčky stali aj víťazkami Stredoeurópskej ligy a získali pohár MEVZA. Neskôr hrávala aj v Přerove a získala aj rakúsky titul s Post Schwechat. Po rozpade volejbalu v Senici to bola práve Slávka Mihálová, ktorá sa najviac zaslúžila o obnovu ženského volejbalu v Senici ako manažérka i ako hráčka. Po jasnom prvenstve v 1. lige, ktorú vyhrali bez straty s pomerom setov 114:0, postúpila SVM Senica v roku 2014 do extraligy.

Družstvo SVM Senica. Slávka Mihálová z č. 13.

Posledná rozlúčka so Slávkou Mihálovou bude v piatok 21. júna o 14.30 na cintoríne v Senici.

Česť jej pamiatke.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota