Už 6. júla sa v priestoroch hradu Červený Kameň uskutoční celodenné podujatie s názvom VegDay. Pýtate sa, prečo využiť sobotňajší čas práve na návštevu VegDay? Ponúkame 7 dôvodov, ktoré Vám uľahčia rozhodovanie!

#1 Čarovné prostredie

Podujatie bude hostiť turistami vyhľadávaný hrad Červený Kameň. Táto čarovná lokalita doslova dýcha históriou, ktorá sa tu začala písať už v 13. storočí. Samotný hrad vystriedal mnohých slávnych majiteľov, ako napríklad Matúša Čáka Trenčianskeho, rodu Fuggerovcov, či Pálfiovcov. Od roku 1945 je v rukách štátu a stal sa obľúbeným miestom na oddych pre ľudí z celého Slovenska. Rozprávková atmosféra tejto stavby je ako stvorená na rodinné akcie, medzi ktoré patrí aj VegDay.

#2 Chutné a zdravé jedlo

V areáli budú mať svoje stánky gastro prevádzky z celého Slovenska. Ich ponuka jedál a nápojov bude síce v súlade s vegetariánskym a vegánskym štýlom stravovania, avšak práve táto alternatívna forma prípravy rôznych pokrmov môže zaujať aj tých, ktorí si potrpia na chutné jedlo bez ohľadu na jeho zloženie. Na výber budú nielen samé „zelené taniere“, ale aj dezerty, ovocné pochúťky, cidery, šťavy a všetko možné, čo sa dá pripraviť zdravým spôsobom!

#3 Objavte čaro yogy so skvelými lektormi

Máte radi pohyb a chcete ozdraviť nielen Vaše telo, ale aj dušu? Aj pre Vás si organizátori na VegDay pripravili špeciálny program! Kvalitní lektori Vám ukážu tajomstvá tzv. power yogy, ktorá posúva na prvé miesto samotné cvičenie. A výsledok? Pri správnej technike dokážete fantasticky spevniť celé telo, naučíte sa lepšie a hlbšie dýchať, získate telesnú rovnováhu, napraví sa Vám boľavý chrbát a začnete inak premýšľať. Okrem toho na Vás čakajú aj ďalšie štýly yogy, pohybové i tanečné cvičenia. Už 6. júla na Červenom Kameni môžete dostať pozitívny impulz, ktorý možno práve teraz potrebujete!

#4 Naučte sa využívať silu chladu pre posilnenie zdravia pomocou WIM HOF metódy

Chcete sa spriateliť s chladom a využívať jeho silu k posilneniu celého organizmu? Vďaka WIM HOF metóde je možné posilniť si imunitný systém, precvičiť kompletne celý srdcovo-cievny systém, zapojiť také svaly, s ktorými bežne necvičíte, lepšie pracovať so stresom, zlepšiť si fokus / zameranie a skľudnenie mysle, zlepšiť športový výkon, zlomiť strach z chladu a mnoho iného.

Na VegDay-i sa Vám bude venovať Miška Davidovičová, ktorá je certifikovanou inštruktorkou tejto úžasnej metódy. Spolu s jej dcérou Lindou (11) sa metóde v dennej praxi venujú 2 roky. Budete si môcť vyskúšať špeciálne dychové cvičenia za zvukov živej hudby aj ľadový kúpeľ. Metóda je vhodná pre ženy, mužov aj deti, avšak s výnimkou viacerých rizikových skupín ako napríklad tehotné ženy, či ľudia so srdcovo-cievnymi ochoreniami (zoznam nájdete TU). Dychové cvičenia sa budú robiť v ľahu na tráve a tak si vezmite čo Vám k tomu bude treba – karimatku alebo deku. Ak sa plánujete okúpať, nezabudnite na plavky a uterák.

#5 Sprievodné workshopy, informačné stánky a eko výrobky

Keďže VegDay má spájať viaceré oblasti, tak nemôžu chýbať aj stánky s bio kozmetikou, ekologickou módou a viaceré workshopy pre záujemcov, ktorí sa chcú bližšie a odbornejšie oboznámiť s problematikou zdravého stravovania. Z ponúkaných sprievodných aktivít odporúčame prednášku sesterskej dvojice Sisway. Dve mladé sympatické slečny pod týmto pseudonymom realizujú cestovateľský projekt, v rámci ktorého nielenže cestujú po svete a objavujú nové miesta, ale neraz natrafia na zaujímavých ľudí a netradičné chute miestnej gastronómie. Keďže jedna z nich je vegánka, na diskusii sa dozviete, aké je to cestovať s vegánom, aké triky využívajú alebo aké opletačky ich na cestách po svete postretli.

Takisto neprehliadnite prednášku blogerky ReBarbory. Táto sympatická žena prináša do kuchýň po celej krajine fantastické recepty a svoje tajomstvá Vám bude prezrádzať aj v rámci atraktívneho workshopu. Barborka prinesie cenné rady všetkým, ktorí sú vo svete zdravého stravovania úplnými nováčikmi. Ako dosiahnuť pestrý vegánsky jedálniček a zároveň posilniť svoje zdravie? Aj o tom bude rozprávať jedna z priekopníčok zdravej kuchyne na Slovensku!

#6 Pestrý hudobný program

Hudba je súčasťou ozdravovania tela i duše, a preto nemôže chýbať ani na VegDay! Návštevníkov podujatia na Červenom Kameni budú sprevádzať viaceré hudobné vystúpenia. Žiarivou hviezdou bude aktuálna česko-slovenská SuperStar Tereza Mašková, tešiť sa však môžete aj na hudobné alternatívy dynamickej dvojice Duo Altera, či vystúpenie renomovaného DJ-a Tagera!

„Terezka Mašková je známa tým, že je vegánka a sme radi, že prijala pozvanie na naše podujatie. 6. júla chceme na Červený Kameň pritiahnuť nielen tých, ktorí sa zaujímajú o zdravé stravovanie, ale aj tých, ktorým táto oblasť vôbec nič nehovorí. Aj z toho dôvodu pripravujeme program vhodný pre čo najširšiu skupinu ľudí,“ hovorí Marko Šimonek z organizačného tímu.

#7 Podujatie pre všetky generácie

Zhrnuté a podčiarknuté, VegDay vďaka svojej širokej škále dostupných aktivít predstavuje podujatie určené nielen pre vegetariánov a vegánov, ale na svoje si prídu prakticky všetky generácie. Chutné jedlo a pitie, zaujímavé prednášky, športové a pohybové aktivity a bohatý kultúrny program – jednoducho každý návštevník si dokáže vyskladať svoj vlastný VegDay! Počas celého trvania budú prebiehať sprievodné podujatia, ako napríklad maľovanie na tvár, henna maľovanie, tvorivé dielne, či chillout zóna.

Podarilo sa nám presvedčiť Vás? Ak áno, tak si nezabudnite do kalendára poznačiť 6. júl, kedy sa na Červenom Kameni uskutoční toto zaujímavé podujatie. Viac informácii nájdete na facebookovej stránke VegDay. Vstupenky sú k dispozícii za zvýhodnenú cenu v predpredaji prostredníctvom siete Predpredaj.sk. Radi sa s Vami stretneme!


.
Toto je čítané

V malackom kine odznejú piesne The Beatles

V rámci 59. ročníka Malackej hudobnej jari vystúpi v utorok 23. apríla…

BM: Ustekana sobota