Polícia upozorňuje motoristickú verejnosť, že od pondelka (22. 7.) do nedele (15. 9.) bude v blízkosti hraničného priechodu uzavretá cesta I/51 z Holíča do Hodonína v Českej republike. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Foto: Vlaky.net

Obchádzková trasa bude presmerovaná cez Slovensko, z Holíča k hraničnému priechodu Sudoměřice – Skalica. “V danom úseku cesty z uvedeného dôvodu očakávame zhustenie premávky. Žiadame vodičov, aby rešpektovali osadené dopravné značenie a pri presunoch boli k sebe tolerantní,” uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Do Hodonína sa dostanete aj vlakom

Informáciu o dočasnom zavedení železničnej dopravy na trati Holíč nad Moravou – Hodonín uverejnil na svojom facebookovom profile primátor mesta Holíč, Zdenko Čambal. “Po dlhých rokovaniach sme prišli k vynikajúcemu výsledku. Musím skutočne poďakovať ministrovi dopravy a výstavby SR pánovi Arpádovi Érsekovi za pochopenie a ústretovosť voči mestu Holíč a jeho občanom. Zároveň pripomínam, že naše riešenie podporil pán Libor Střecha, starosta mesta Hodonín. Dosiahli sme dočasné zavedenie železničnej dopravy na trati Holíč nad Moravou – Hodonín, počas konania rekonštrukcie mosta pri letisku.” Primátor uvádza, že  bude bojovať, aby posledný spoj nebol o 19.40 hod, ale o 23.00 hod. “Naši ľudia sa musia dostať vlakom aj z poobednej zmeny, tak ako sme to žiadali v našich listoch na ministerstvo,” uzatvára Čambal.


.