V rekreačnej oblasti Rudava pri obci Malé Leváre celý týždeň v areáli firmy Levanduland prebieha už 4. ročník Dní otvorených dverí spojených so samozberom levandule.

Návštevníci majú možnosť  nazbierať si dva druhy levandule lekárskej, odfotiť sa s množstvom tematických rekvizít a majitelia vám radi poradia ako sa správne starať o tú vašu levanduľu a na čo všetko sa dá využiť. Budú tu na vás čakať aj rôzne levanduľové  produkty priamo z ich výroby, levanduľová kozmetika, malé občerstvenie v podobe čerstvo praženej kávy zo Skalice a osviežiť sa môžete aj originálnou levanduľovou zmrzlinou od známej zmrzlinárne Koun. Nebude chýbať ani ochutnávka levanduľového vínka a likéru a autentická provensálska atmosféra! V prípade, že si počas zberu chcete vytvoriť aj romantické či rodinné fotografie, odporúča sa prísť čo najskôr, pole sa postupne vyzbierava.

Vstup je zdarma, spoplatnený je len samozber – sumou 5 eur za papierovú tašku, do ktorej sa levanduľa zbiera. Areál je bezbariérový a vstup je možný aj so zvieratami.

Cesta je vyznačená billboardom priamo v obci, za dedinou potom tabuľkami s názvom LEVANDULAND, bližšie info a mapu nájdete na webovej stránke Levanduland.sk v sekcii Navštívte nás, prípadne stačí zadať do Google Maps Levanduľa zo Záhoria. Parkovanie je možné na parkovisku pred areálom a na trávniku pozdĺžne pri ceste.


.
Toto je čítané

V Hlbokom si pripomenú Aničku Jurkovičovú Hurbanovú divadelnou hrou Nebola som len herečka

V tomto roku si pripomíname 200. výročie narodenia Aničky Jurkovičovej Hurbanovej, považovanej…

Trnavské rádio Tak akorát 2024