Obec Koválovec, ktorá si tento rok pripomína 625 rokov od prvej písomnej zmienky, v súčasnosti dokončuje rekonštrukciu hasičskej zbrojnice, na ktorú získala v máji 2018 dotáciu z rozpočtu Ministerstva vnútra SR v celkovej výške 23 000 eur.

Okrem dotácie z ministerstva investovala obec do rekonštrukcie približne ďalších 9000 eur. “Pôvodnú budovu sme kompletne zbúrali, keď zostala iba veža a zadná stena. V súčasnosti už máme hotovú strechu a finišujeme,” uviedol pre TASR starosta obce Patrik Renováček.

Rekonštrukciu realizujú dobrovoľní hasiči v spolupráci s obcou svojpomocne. “Potrebujeme ešte dokončiť vnútorné vybavenie a vonkajšiu fasádu. Kompletnú opravu až na elektroinštalačné práce si postupne robíme sami,” doplnil starosta.

Tento rok si v Koválovci pripomenú 90 rokov existencie Dobrovoľného hasičského zboru. “Aj preto sa snažíme dokončiť zbrojnicu do augusta, keď si chceme výročie vzniku DHZ slávnostne pripomenúť v rámci obecných hodov,” prezradil starosta.

Dobrovoľní hasiči sa na nezáujem v obci sťažovať nemôžu, každý piaty obyvateľ obce je členom DHZ. Obec má v súčasnosti 153 obyvateľov a v zbore je organizovaných 31 dobrovoľných hasičov. K dispozícii majú aj cisternovú striekačku Iveco CAS 15, ktorú získali z Ministerstva vnútra v roku 2015.


.
Toto je čítané

Zámok v Malackách sa pripravuje na letnú sezónu

Zámok v Malackách alebo Malacký kaštieľ bude od 1. mája do konca…

Trnavské rádio Tak akorát 2024