V utorok (16. júla) krátko po 14:00 bol ohlásený požiar bytu na 7. poschodí na ulici Dr. Clementisa v Skalici. V čase príchodu hasičov na miesto udalosti bol byt otvorený a majiteľ bytu na hasenie použil ručný hasiaci prístroj.

V byte sa žiadne osoby nenachádzali. Horela kuchynská linka a záchod pričom došlo k prehoreniu vodovodného potrubia odkiaľ striekala voda. Byt bol odpojený od prívodu elektrickej energie a bol zatvorený hlavný uzáver vody. Na likvidáciu požiaru hasiči nasadili ďalšie ručné hasiace prístroje a rozprášený prúd vody na ochladzovanie. Pomocou termokamery boli vyhľadávané skryté ohniská a boli skontrolované aj susedné byty a strecha.

Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Holíča a z Dobrovoľného hasičského zboru mesta Skalica. Hasiči zo Senice s výškovou technikou boli veliteľom zásahu počas jazdy k požiarisku odvolaní. Spolu bolo na zásah nasadených 16 hasičov a 4 kusy hasičskej techniky. Príčina vzniku požiaru je technická porucha v elektroinštalácii. Škoda na majetku bola predbežne stanovená na 5.000 €.

Záhorí.sk informoval Martin Krajčovič z KR HaZZ v Trmave.


.