Mestské kultúrne stredisko (MKS) v Senici začalo s rekonštrukciou sály domu kultúry, ktorá by mala byť dokončená v septembri. Informoval o tom jeho riaditeľ František Harnúšek.

MKS už tradične počas letných mesiacov sťahuje kinopremietačku do letného amfiteátra. Počas tohto obdobia sa začali prípravné práce a v polovici júla sa začala rekonštrukcia, počas ktorej budú vymenené 30-ročné sedadlá za nové. “Staré sedadlá a koberec sú už strhnuté, repasuje sa núdzové osvetlenie a nasledovať bude inštalácia nových sedadiel,” uviedol Harnúšek.

Do verejného obstarávania na dodanie nových sedadiel sa prihlásili tri spoločnosti. “Na výber sedadiel bola zriadená komisia, v ktorej boli zástupcovia mesta a MKS. Rozhodovali sme sa na základe viacerých kritérií, či už to boli použité materiály, konštrukcia, alebo technické normy,” doplnil riaditeľ MKS.

Rekonštrukcia sály si vyžiada náklady v celkovej výške 120.000 eur. MKS získal na výmenu sedadiel nenávratný finančný príspevok vo výške 42.000 eur z Audiovizuálneho fondu.


.
Toto je čítané

Pondelkové vydanie Záhoráka prináša zaujímavé témy

Najčítanejši regionálny týždenník na Záhori opäť prináša prehľad uplynulých, ale aj plánovaných…

Trnavské rádio Tak akorát 2024