Po invázii komárov riešia vo Vysokej pri Morave na Záhorí ďalší problém – zvýšený vandalizmus mladistvých. Starosta obce Dušan Dvoran požiadal spoluobčanov, aby pomohli zabrániť ďalším výčinom.

ilustračné foto

Urobil tak prostredníctvom textu, ktorý na webe obce zverejnil v pondelok 29. júla. Hoci správa už na portáli nie je, Dvoran potvrdil, že prejavy výtržníctva obťažujú obyvateľov čoraz viac. “Sú to napríklad bezohľadná jazda 130 cez obec, náraz autom do stožiara verejného osvetlenia v pešej zóne, znečistenie námestia vývratkami a výkalmi, rušenie nočného pokoja i slovná agresia voči okoloidúcim,” uviedol pre TASR o správaní mladistvých vandalov.

Skupina výtržníkov má podľa starostu konkrétnych vodcov, ktorí už v minulosti poškodili majetok obce, a svoje skúsenosti s nimi majú aj policajti. Na políciu sa Dvoran obrátil i teraz so žiadosťou o zvýšenú kontrolnú činnosť. “Požiadal som Okresné riaditeľstvo Policajného zboru (OR PZ) v Malackách o posilnenie hliadkovej činnosti najmä v nočných hodinách,” potvrdil Dvoran.

Polícia výzvu eviduje. “Pomoc pri ochrane verejného poriadku v obci poskytneme v rozsahu našej pôsobnosti,” informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.


.
Toto je čítané

BSK opravuje most medzi Zohorom a Lábom

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zahajuje opravné práce na moste cez…

BM Salon EV