Mesto Holíč vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž (OVS) na sedem stavebných pozemkov na Ulici Márie Terézie v tesnom susedstve holíčskeho kaštieľa. Za ich predaj očakáva príjem do mestskej pokladnice minimálne vo výške 226.200 eur. Získané finančné prostriedky chce využiť na výstavbu infraštruktúry.

Primátor Holíča Zdenko Čambal, Foto: Internet

O vyčlenení lokality, pomenovanej po panovníčke, ktorá mala holíčsky kaštieľ ako letné sídlo, na bývanie rozhodlo ešte predchádzajúce vedenie mesta,” uviedol pre TASR primátor Holíča Zdenko Čambal. Niekoľko parciel je už na výstavbu rodinných domov predaných, teraz mesto ponúka na predaj ďalšie. Rozlohou sa pohybujú v rozpätí od 621 do 1182 štvorcových metrov, celkovo ide o pozemky s rozlohou 5324 štvorcových metrov.

Primátor uviedol, že prostriedky chcú využiť na výstavbu infraštruktúry – chodníkov, cesty, verejného osvetlenia pri novom obytnom dome na sídlisku Lúčky, prípadne aj na spoluúčasť pri financovaní projektov, na ktoré mesto získa finančnú podporu z Európskej únie. “V čerpaní eurofondov sme pomerne úspešní, tak musíme mať pripravené peniaze na povinnú časť za mesto,” uviedol.


.
Toto je čítané

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd, zranili sa

Dve neplnoleté osoby zasiahol v piatok (26. 4.) na železničnej stanici v…

Lakovanie a Pieskovanie