Najnovším prírastkom na Záhoráckej stene slávy je ozubené koliesko fotografa Jána Náhlika. Odhalili ho v rámci podujatia Nočná Senica počas uplynulého víkendu. Mesto si tak uctilo pamiatku muža, ktorý s fotoaparátom v ruke desaťročia mapoval život v meste.

Ján Náhlik, foto Senica.sk

Koliesko odhalili primátor mesta Senica Martin Džačovský spolu s deťmi Jána Náhlika Magdou a Jánom. Náhlik spoluzakladal v roku 1942 fotoskupinu pri Klube slovenských turistov a lyžiarov, ktorá sa v roku 1968 premenovala na Retinu a pracuje dodnes. Autorsky, organizátorsky, osvetovo a výchovne pôsobil dlhé roky a odovzdával bohaté skúsenosti mladším záujemcom o fotografovanie. “Právom je v meste jeho menom označená jedna z ulíc a tiež známa fotografická súťaž má názov Náhlikova Senica,” uviedol na odhalení primátor mesta Martin Džačovský.

foto Senica.sk

Projekt Záhorácka stena slávy je spoločným dielom mesta Senica a recesistickej Záhoráckej svojpomocní sebjestační republiky, svoje kolieska tam majú Jana Kocianová, Ján Mudroch, Žigmund Pálffy, džokej Jaroslav Brečka, Pavol Braxatoris, divadelníčka Anna Ganamová. Prvou takto poctenou rodáčkou zo Záhoria bola v roku 2015 herečka Mária Kráľovičová.


.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota