Počas víkendu 10. a 11. augusta sa po prvýkrát v Skalici predstavil boxlakros, a to hneď formou turnaja s medzinárodnou účasťou. Turnaja sa zúčastnili tímy Polish Eagles z Poľska, reprezentácia Srbska, reprezentácia Slovenska a Open Team, kde základ mužstva tvorili hráči zo Skalica Chiefs, ktorí boli doplnení hráčmi zo Slovenska a Českej republiky.

V sobotu sa odohrala základná časť za horúceho počasia, čo dalo hráčom fyzicky zabrať, pretože každý tím odohral 3 zápasy.  Výsledky sobotňajších zápasov boli nasledovné:

Open Team – Slovensko 6:14
Srbsko – Poľsko 5:5
Open Team – Poľsko 6:6
Slovensko – Srbsko 8:1
Open Team – Srbsko 5:8
Slovensko – Poľsko 6:2

Po prvom hracom dni sa umiestnili hráči v tomto poradí:
Slovensko – Srbsko – Poľsko – Open Team

Druhý hrací deň sa počasie trošku umúdrilo a mierne sa ochladilo, čo všetkých potešilo. Po základnej časti sa v semifinále stretli Open Team proti Slovensku a Poľsko proti Srbsku. Po výsledkoch Open Team vs. Slovensko 1:12Poľsko vs. Srbsko 3:1, si o tretie miesto zahrali domáci Open Team s výberom Srbska, kde za víťazný koniec ťahali Srbi s výsledkom 7:4 a obsadili tak bronzovú priečku, Open Team skončil na mieste štvrtom.

Vo finále sa stretli Slovensko s Poľskom, kde hráči Slovenska nenechali nič na náhodu a so zraneniami okresaným tímom Poľska si poradili jednoznačným skóre 10:0 a zaistili si tak zaslúžené víťazstvo na turnaji. Vzhľadom k tomu, že sa Slovenská reprezentácia pripravuje na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v boxlakrose, ktoré sa budú konať v septembri v kanadskom Vancouveri, im turnaj vyšiel na jednotku. Pre hráčov Skalica Chiefs turnaj priniesol veľa skúseností, lebo pre mnohých to boli vôbec prvé zápasy medzi mantinelmi.

Na záver boli odovzdané individuálne ocenenia a ocenenia pre umiestnené tímy.

Brankár turnaja: Przemyslaw Tabor (Polish Eagles)
Strelec turnaja: Denis Engliš (Slovensko)
Najužitočnejší hráč turnaja: Ivan Černák (Skalica)
Obranca turnaja: Lukáš Nemanja Laganin

Celkové poradie turnaja:
1. Slovensko; 2. Poľsko; 3. Srbsko; 4. Open Team

Ďakujeme všetkým fanúšikom, sponzorom, hráčom a členom organizačného tímu, ktorí sa podieľali na príprave turnaja a tešíme sa na ďalší ročník.

Pokiaľ Vás oslovil tento šport a chceli by ste si ho skúsiť alebo začať hrať ste vítaní.


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota