Na Poľovníckej chate v Čároch sa konal už 9. ročník súťaže vo varení gulášu Čáranský gulášmajster 2019, ktorý organizovali Čáranskí poľovníci.

Prvenstvo z minulého roku sa nepodarilo obhájiť družstvu Tým bez hranic, tentoraz triumfovalo dvojčlenné družstvo ŠVAGRI, zložené z dvoch švagrov zo Stráží, Mariána Macha a Pavla Okasu.

Na druhom a treťom mieste skončili domáce tímy Starostovský guláš a Smetánka. Starostovský guláš (Martin Královič, Peter Halás, Miro Šimek) už má skúsenosti z tejto súťaže a pred pár rokmi dokonca aj túto súťaž vyhral. Smetánka (čáranskí futbalisti) štartovala prvýkrát a ich umiestnenie sa dá považovať za veľký úspech.

Odborná porota v zložení Adrián Berec (z Brodského, šéfkuchár istého Grand hotela v Bratislave), František Bartal. Rudolf Kubina, Patrik Flajžík, Ivan Miča, Michal Polák, Anton Žák a supervisor Jozef Polák udelila spolu desať cien, všetky ostatné družstvá obsadili spoločné 11. miesto. Tentoraz z dôsledku dovolenkovej sezóny nemali „celebritného“ čestného hosťa.

Napriek horúcemu počasiu prišlo množstvo záujemcov, rodákov z Bratislavy, Senice, Skalice i ďalších miest a obcí, ktorí tu spolu so súťažiacimi vytvorili skvelú priateľskú atmosféru. O dobrú atmosféru sa starala country kapela z Jánov ZMRK, súčasťou bola aj bohatá tombola o hodnotné ceny.

Poradie: 1. Švagri, 2. Starostovský guláš, 3. Smetánka, 4. Nikto, 5. La Família, 6. Kuchtík a jeho parta, 7. Jednota dôchodcov ZO Čáry, 8. Kozí farma Čibro, 9. Kubiné, 10. J a V. Na spoločnom 11. mieste sa umiestnilo ďalších šesť družstiev: Bratri a Janek, Čemoto, Wolf Grup, Sokoly, Tým bez hranic, Kuberťáci.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota