Osudy hrdinov knihy Zo života do života v siedmych pútavých príbehoch sú úzko späté s rázovitým krajom Slovenska, so Záhorím a riekou Moravou.

Krst knižnej novinky sa uskutočnil 24. augusta nad prameňom života, nad našou studňou na dvore v Moravskom Svätom Jáne. Krstná mama, pani Rozália Habová, keramička a dlhoročná učiteľka maľovania v Základnej umeleckej škole v Malackách,  pokrstila knižnú novinku prírodou – lupeňmi ruží a farbičkami v siedmich základných farbách. Pomáhala jej pri tom dvojročná Dianka, praneter autorky a dcérka ilustrátora.

Ruženka popriala knihe veľa vnímavých čitateľov,  autorke Anne Jánskej mnoho nových príbehov a ilustrátorovi Jakubovi Kaderovi, aby mu to aj naďalej dobre kreslilo a maľovalo.

Sila deja a nečakané rozuzlenie ponúka príležitosť na zamyslenie sa nad nevyhnutnými udalosťami ľudského bytia. Môže sa stať, že po prečítaní tejto knihy už nebudete pozerať na život a smrť tak, ako doteraz.

Prítomní boli, okrem príslušníkov rodiny autorky aj členovia kurzu letného maľovania pani Habovej, pochádzajúci z rôznych kútov Záhoria.

Prípitok šampanským od brata Ferka a čerstvý krémeš od švagrinej Aničky boli príjemnou súčasťou pre mnohých nečakanej udalosti.

Zapísala Kaderová


.
Toto je čítané

V Holíči vzdelávajú seniorov ako sa brániť pred podvodníkmi

V stredu (10.4.) sa v Dennom centre Senior klub Holíč uskutočnila preventívna…

BM: Ustekana sobota