Na Zimnom štadióne v Senici sa v dňoch 7. a 8. septembra budú hrať Majstrovstvá Európy v ME v Rink bandy hokeji, ktoré organizuje Slovenská asociácia Bandy spolu s FIB – medzinárodnou federáciou bandy.

Na turnaji budú okrem Slovenska štartovať Nemecko, Švajčiarsko a Ukrajina, mimo súťaže aj dve ruské mužstvá Pervouralsk a Krasnojarsk.

Podstatnú časť reprezentácie Slovenska tvoria Záhoráci. Vo výbere je šesť hráčov z tímu majstra Slovenska ŠK Bandy hokej Skalica, Juraj Ovečka, Gabriel Krýdl, Matej Michalovič, Dominik Rusnák, Miroslav Krídl a Stanislav Opavský, ako aj zástupca ŠK Rytieri Bandy Senica Martin Grell. Zvyšní štyria hráči sú z ŠK Trenčianske Teplice. Titul z minulého roku obhajuje mužstvo Slovenska.

Ako rozhodca sa zúčastni ME Skaličan Jozef Sojka. Vstup na zápasy je bezplatný. Otvárací ceremoniál je naplánovaný v sobotu o 10 hod. Turnaj slúži na rozvoj a propagáciu Bandy na Slovensku a v okolitých krajinách. Organizátori pozývajú čo najviac fanúšikov tohto čoraz populárnejšieho športu, ktorý si hľadá podporu čo najširšej športovej verejnosti. Tešíme sa, že prídete povzbudiť našich hráčov. Určite to budú potrebovať pri obhajobe prvenstva z minuloročného šampionátu.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota