Rozšírenie výroby, nové investície do projektov Industry 4.0, výstavbu budovy skladu a modernizáciu testovacieho centra plánuje v tomto roku závod Protherm Production zo Skalice. Informoval o tom riaditeľ spoločnosti Peter Kuba.

V roku 2019 sú naplánované investície vo výške 6,5 milióna eur. “A to vrátane projektov týkajúcich sa Industry 4.0. Investujeme napríklad do robotizácie v priestoroch lakovne a do automatizovaného presúvania produktov na výrobných linkách,” uviedol Kuba.

V predchádzajúcom roku nemecký koncern Vaillant Group investoval do svojho závodu v Skalici približne 4,1 milióna eur. Investície išli do novej administratívnej budovy a do vývoja nových výrobkov. “V roku 2018 závod vyrobil 560.000 zariadení na vykurovanie a ohrev teplej vody. V tomto roku trend narastajúcej výroby pokračuje, plánujeme vyrobiť viac ako 600.000 produktov. Pod toto číslo sa podpíše rozšírenie výroby, ktoré v závode aktuálne prebieha,” informoval riaditeľ spoločnosti.

Koncom marca bola spustená nová linka na výrobu závesných kondenzačných kotlov určených pre belgický trh, s plánovaným objemom 75.000 kusov ročne. V súčasnosti sa v skalickom závode spúšťa výroba závesných kondenzačných kotlov vyššej rady. “Ďalšie novinky sa chystajú na jeseň. Odštartujeme výrobu nových elektrických prietokových ohrievačov určených pre európske trhy v objeme 160.000 kusov,” doplnil Kuba.

Závod v Skalici zamestnáva v súčasnosti približne 600 ľudí. S rozširovaním výroby súvisí aj vznik nových pracovných miest, a to nielen v oblasti výroby, ale aj plánovania. Jeden z najväčších zamestnávateľov v regióne Záhorie síce nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily do určitej miery pociťuje, voľné pracovné miesta však zatiaľ obsadiť dokáže.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

3D filamenty 2023