Školský rok sa už rozbehol a spolu s ním sa začal aj frmol v školských kuchyniach. V kuchyni Základnej školy na Štúrovej ulici nebolo ticho ani počas nedávnych letných prázdnin, keď priestory podstúpili kompletnú rekonštrukciu.

Juraj Říha, Foto: Stanislav Osuský

Mesto ako zriaďovateľ školy zaplatilo nové rozvody, podlahy, obklady, dlažby, strop, osvetlenie, vzduchotechniku, zariadenie i vybavenie, okrem iného aj veľkokapacitnú umývačku. Tím kuchárok pod vedením Beaty Klempovej tiež dostal väčšie zázemie a novú šatňu. Tesne pred spustením prevádzky rekonštruovanej kuchyne si bol priestory prezrieť aj primátor mesta. „Prišiel som medzi naše kuchárky, pretože zázemie škôl býva menej viditeľné. Je však dôležité, keďže práve kuchyňa zabezpečuje stravu a komfort pre naše deti. Našou povinnosťou preto je vytvoriť zamestnancom kuchýň čo najlepšie podmienky na prácu,“ povedal J. Říha.

V uplynulom volebnom období dominovala rekonštrukcia jednotlivých pracovísk materskej školy, v najbližších rokoch pôjdu investície do školských kuchýň. Po Štúrke to bude Dérerka, kde budú potrebné aj stavebné úpravy. Okrem toho, každá škola dostala od mesta pre svoju kuchyňu po 5 tisíc eur na dokúpenie drobného vybavenia, ako sú hrnce, taniere či príbory.

Ľubica Pilzová


.

BM: Festival Záhrad